Τεχνολογία

Vodafone προβλήματα: Χωρίς ίντερνετ χιλιάδες συνδρομητές – Τι αναφέρει η εταιρεία

Vodafone προβλήματα: Χωρίς ίντερνετ χιλιάδες συνδρομητές – Τι αναφέρει η εταιρεία
Vodafone προβλήματα: Το μήνυμα της εταιρείας στους συνδρομητές.
Vodafone προβλήματα: Το μήνυμα της εταιρείας στους συνδρομητές.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συνδρομητές της Vodafone έχουν προβλήματα με το ίντερνετ. Το ίδιο είχε γίνει και τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προσωρινού τεχνικού προβλήματος στο δίκτυο μας, ενδέχεται να επηρεαστεί η υπηρεσία Τηλεφωνίας & Internet της/των σύνδεση/ων σας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση επίλυση του προβλήματος», ήταν το μήνυμα της εταιρείας προς τους συνδρομητές.

Η εταιρεία αναφέρει ότι πράγματι σήμερα το μεσημέρι παρουσιάστηκε ένα τεχνικό ζήτημα σε συγκεκριμένο κόμβο στη Μεταμόρφωση, γεγονός που επηρέασε κάποιες συνδέσεις σταθερής. Πρόκειται για ζήτημα μεμονωμένο, πολύ μικρής έκτασης και η αποκατάσταση που είναι ήδη σε εξέλιξη θα έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης ώρας.

Στα τέλη του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα προέκυψε λόγω ταυτόχρονου κοψίματος οπτικής ίνας σε τρεις διαφορετικές οδεύσεις (Βουλγαρία, Τουρκία, Σλοβενία-Κροατία).

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ταυτόχρονου κοψίματος οπτικής ίνας σε 3 διαφορετικές οδεύσεις (Βουλγαρία, Τουρκία, Σλοβενία-Κροατία), αντιμετωπίσαμε πρόβλημα σε υπηρεσίες internet σταθερής και κινητής. Έγιναν αμέσως οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες και το πρόβλημα σταδιακά αποκαθίσταται. Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση», αναφερόταν  στην ανακοίνωση της Vodafone.

Τα προβλήματα εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές και ζητήματα υπήρξαν και με την πρόσβαση στα δεδομένα. Πρακτικά, αυτό που συνέβη, σύμφωνα πάντα με τη Vodafone, είναι ότι η βλάβη είχε απομονώσει το ελληνικό δίκτυο και δεν μπορούσε να βγει προς τα έξω η ελληνική κίνηση, με αποτέλεσμα το σήμα να μην μπορεί να μεταδοθεί.

Το πρόβλημα επιβεβαιωνόταν και από τη Vodafone Γερμανίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας και άλλων κρατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διεθνές καλώδιο οπτικής ίνας είχε κοπεί σε Ιταλία, Τουρκία και Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να απομονωθεί το δίκτυο της Ελλάδας. Οι ίδιες πηγές υπολόγιζαν τότε τον χρόνο αποκατάστασης της βλάβης σε περίπου δύο ώρες.

Εν τω μεταξύ, ανατροπή υπάρχει στην αγορά των τηλεπικοινωνιών αφού μπαίνει η ΔΕΗ. Σύμφωνα με το business plan της εταιρείας, που είχε παρουσιαστεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της, Γιώργο Στάσση, η ΔΕΗ έχει στα σκαριά επενδύσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, όπου σε πρώτη φάση θα αξιοποιηθούν τα μήκους 242.000 χλμ. δίκτυα ηλεκτρισμού του ΔΕΔΔΗΕ, για να «κουμπώσουν» πάνω τους οπτικές ίνες. Αυτές σε δεύτερη φάση θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments