Ελλάδα

Τρίκαλα: Έλεγχοι για ζημιές σε κτίρια χωριών μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ

Τρίκαλα: Έλεγχοι για ζημιές σε κτίρια χωριών μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ
Τρίκαλα: Τα σημαντικότερα προβλήματα έχουν εντοπισθεί στο Ζάρκο όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 50 σπίτια.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 12:13 το μεσημέρι της Τετάρτης (3/3) στην Ελασσόνα. Άντρες, γυναίκες και παιδιά τόσο στα Τρίκαλα όσο και στη Λάρισα πέρασαν το βράδυ σε σκηνές και ξενοδοχεία και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών. 

Συγκεκριμένα, κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους σε εκατοντάδες κτίρια των Τρικάλων και όλης της Περιφερειακής Ενότητας για να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών τόσο σε κτίρια και υποδομές όσο και σε ιδιωτικές κατασκευές.

Τα κλιμάκια των μηχανικών, συνοδευόμενα από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, ξεκίνησαν τους ελέγχους το πρωί από τις περιοχές της Καλαμπάκας και κυρίως στα χωριά και τους οικισμούς στα ανατολικά που βρίσκονται εγγύτερα στο επίκεντρο του σεισμού. Οι επιτόπιες αυτοψίες στα κτίρια συνεχίζονται και στον Δήμο Φαρκαδόνας που επλήγη περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό.

Τρίκαλα: Τα σημαντικότερα προβλήματα έχουν εντοπισθεί στο Ζάρκο όπου έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 50 σπίτια, στην εκκλησία του χωριού, αλλά και στους οικισμούς Πηνειάδα και Γριζάνο, που βρίσκονται πολύ κοντά στο επίκεντρο, όπως και στην Οιχαλία, το Πετρωτό και την Παναγίτσα.

Τρίκαλα

Στο Ζάρκο, που υπέστη και τις σοβαρότερες ζημιές, έχουν στηθεί δεκάδες σκηνές στο γήπεδο προκειμένου να διαμείνουν εκεί με ασφάλεια οι κάτοικοι. Σημειώνεται ότι ζημιές στις υποδομές του οδικού δικτύου δεν έχουν αναφερθεί, με εξαίρεση μικρές κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων σε αγροτικούς ορεινούς δρόμους.

Σήμερα, υπό τον φόβο των μετασεισμών και για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων είναι κλειστά.  Παράλληλα οι έλεγχοι συνεχίζονται και σε ιδιωτικές κατασκευές και στην πόλη των Τρικάλων μετά από αιτήσεις κατοίκων που διαπιστώνουν προβλήματα στις οικίες τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου όλες οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρίσκονται σε ετοιμότητα, δέχονται αιτήματα πληγέντων κατοίκων της περιοχής και ενημερώνεται το Συντονιστικό Όργανο για την ύπαρξη και επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments