Διεθνή

Ευρώπη κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ καταγράφει αύξηση των νέων κρουσμάτων από τον ιό

Ευρώπη κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ καταγράφει αύξηση των νέων κρουσμάτων από τον ιό
Ευρώπη κορωνοϊός: Την περασμένη εβδομάδα, τα νέα κρούσματα του ιού στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 9% για να φθάσουν λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο.

Ο περιφερειακός επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων από κορωνοϊό αυξάνεται και πάλι στην Ευρώπη, ύστερα από έξι εβδομάδες μείωσης. «Την περασμένη εβδομάδα, τα νέα κρούσματα του ιού στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 9% για να φθάσουν λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο».

«Αυτό βάζει τέλος σε μια πολλά υποσχόμενη μείωση έξι εβδομάδων στα νέα κρούσματα, με πάνω από το ήμισυ της περιοχή μας να καταγράφει αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Χανς Κλούγκε, επικεφαλής του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Ευρώπη κορωνοϊός: Τι ισχύει για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V;

«Οι συνεχιζόμενες πιέσεις στα νοσοκομεία μας και τους υγειονομικούς εργαζομένους μας αντιμετωπίζονται με πράξεις ιατρικής αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων γειτόνων. Ωστόσο, ένα χρόνο και πλέον μετά την έναρξη της πανδημίας, τα υγειονομικά μας συστήματα δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτή την κατάσταση», εξήγησε ο Κλούγκε στους δημοσιογράφους.

Όσο για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες για την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V. «Αυτή την στιγμή δεν διεξάγονται συνομιλίες για την ένταξη του εμβολίου Sputnik στο χαρτοφυλάκιο» των εμβολίων κατά του ιού που έχουν παραγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ευρώπη κορωνοϊός: Στη Σλοβακία καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας στον κόσμο

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στη Σλοβακία καταγράφεται ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας από κορωνοϊό στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, μόλις πριν από δύο ημέρες άρχισε να εφαρμόζεται η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας που επιβλήθηκε με εισήγηση του υπουργείου Υγείας στη χώρα όπου καταγράφεται επί του παρόντος ο υψηλότερος δείκτης θνητότητας παγκοσμίως.

Οι πολίτες δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους, παρά μόνο αν διαθέτουν ειδική άδεια, από τις 20:00 ως τις 05:00, σύμφωνα με ό,τι ορίζει κυβερνητικό διάταγμα. Η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τη 19η Μαρτίου κι ενδέχεται το μέτρο να παραταθεί. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας συστήνεται στον κόσμο να μένει στο σπίτι, με μερικές εξαιρέσεις, ιδίως τις επισκέψεις σε γιατρούς, τη μετάβαση στους χώρους εργασίας, τις βόλτες με τα ζώα συντροφιάς ή το περπάτημα στη φύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments