Αθλητισμός

Βιεϊρίνια ΠΑΟΚ: Υπέγραψε ως το καλοκαίρι του 2022

Βιεϊρίνια ΠΑΟΚ: Υπέγραψε ως το καλοκαίρι του 2022
Βιεϊρίνια ΠΑΟΚ: Εδώ και καιρό πάντως, είχε συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση για την παραμονή του έως τον Ιούνιο του 2022.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια υπέγραψε χθες Παρασκευή (5 Μαρτίου) την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ μέχρι και το καλοκαίρι του 2022. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα, το συμβόλαιο του αρχηγού του «Δικεφάλου του Βορρά» ολοκληρωνόταν το προσεχές καλοκαίρι.

Ωστόσο, εδώ και καιρό είχε συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση για την παραμονή του έως τον Ιούνιο του 2022. Μετά την προπόνηση της Παρασκευής λοιπόν, ο Πορτογάλος άσος μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου επικύρωσε με την υπογραφή του νέου του συμβολαίου την παραμονή του στο δυναμικό των «ασπρόμαυρων» τουλάχιστον για έναν χρόνο ακόμη. Αντελίνο Βιεϊρίνια

Βιεϊρίνια: Από ποια ομάδα και πότε ξεκίνησε την καριέρα του;

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ποδοσφαιρική ακαδημία της Τορκατενσε το 1995. Γρήγορα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους της Βιτόρια Γκιμαράες που τον ενέταξαν στα εφηβικά τμήματα της ομάδας μετά από ένα εξάμηνο δανεισμό στην ομάδα της Β’ κατηγορίας, Πόρτο Β. Ο Βιεϊρίνια εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα την περίοδο 2005 με 2009 υπογράφοντας τετραετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την Πόρτο για το Σουπερ Καπ Πορτογαλίας στις 11 Αυγούστου 2007 σκοράροντας στο 3-0 εναντίον της Βιτόρια Σετούμπαλ το τελευταίο γκολ στο 89ο λεπτό του αγώνα.

Δεν χρησιμοποιήθηκε πολύ όμως, από την Πόρτο που τον έδωσε δανεικό στην Λεϊσόες την σεζόν 2007 με 2008. Την επόμενη σεζόν δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ μια και είχε κινήσει το ενδιαφέρον του πορτογάλου προπονητή Φερνάντο Σάντος. Στην αρχή της σεζόν ο Βιεϊρίνια τραυματίστηκε στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη και έμεινε έξω έως τον Ιανουάριο του 2009. Στα τέλη Ιουνίου του 2009, οι καλές εμφανίσεις του Βιεϊρίνια ώθησαν τον ΠΑΟΚ που έρχεται σε συμφωνία με την Πόρτο για να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή που επιθυμεί να συνεχίσει να παίζει στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Τον Δεκέμβριο του 2009, ο Βιεϊρίνια συνέχισε  τις καλές εμφανίσεις και επέκτεινε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ως το 2013 με αυξημένες αποδοχές και ρήτρα εξαγοράς στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Στις 3 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή του στην Βόλφσμπουργκ. Έπειτα από πέντε πετυχημένα χρόνια στην ομάδα της Γερμανίας και συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου του 2017, ο Βιερίνια υπέγραψε ξανά στον ΠΑΟΚ για τρία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments