Ελλάδα

Τζένη Καρέζη: Σε ποια σπηλιά την ερωτεύτηκε ο Μπάρκουλης στο Τζένη Τζένη

Τζένη Καρέζη: Σε ποια σπηλιά την ερωτεύτηκε ο Μπάρκουλης στο Τζένη Τζένη
Τζένη Καρέζη: Η ταινία αποτελεί την πρώτη έγχρωμη ταινία της Τζένης Καρέζη, που σημειώνει την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα της.

H Τζένη Καρέζη η οποία είναι μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς μαζί με την Αλίκη Βουγικλάκη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης έδειξαν τα πρώτα σημάδια του έρωτά του στην ελληνική ταινία «Τζένη – Τζένη». Πού όμως ο ερωτάς τους αναζωπυρώθηκε;

Tζένη Καρέζη: Εκεί βρέθηκε το ζευγάρι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη mixanitouxronou.gr, το κινηματογραφικό της όνομα ήταν η «σπηλιά της Νεράιδας». Βρίσκεται στη δυτική μεριά των Σπετσών, δίπλα στην μεγάλη αμμουδιά των Αγίων Αναργύρων. Είναι ένα από τα κρυφά αξιοθέατα του νησιού με σπάνια φυσική ομορφιά, αλλά και ιστορική σημασία. Η επίσημη ονομασία είναι η «σπηλιά του Μπεκίρη». Εκεί βρέθηκε το ζευγάρι μετά τον λευκό γάμο του και ο Νίκος Μαντάς, τον οποίο υποδυόταν ο Ανδρέας Μπάρκουλης, εκδήλωσε για πρώτη φορά τα συναισθήματά του προς την Τζένη Καρέζη. Ο διάλογος εκτυλίσσεται ο εξής: «Κύριε Μαντά σε τρεις μήνες που θα γίνετε βουλευτής θα φύγω…», λέει η Τζένη Καρέζη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης της απαντά «όχι μην φύγετε σας θέλω….».

Η Τζένη Καρέζη κοιτάει με έκπληξη, αλλά εκείνος διστάζει και μετά από μια σύντομη παύση συνεχίζει την πρόταση του λέγοντας:

«…σαν ιδιαίτερα γραμματέα». Εκείνη εκνευρίζεται του απαντάει αρνητικά και βουτάει στη θάλασσα. Ο ίδιος ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε εξομολογηθεί ότι στα γυρίσματα της ταινίας Τζένη- Τζένη ερωτεύτηκε και ενώθηκε με την Τζένη στη σπηλιά του Μπεκίρη και στην πραγματική ζωή. «Τρύπωνα στο σκάφος και έλιωνα στα χείλη της και στις ματάρες της, πέρασαν έτσι κάποιοι μήνες και κυκλοφορούσαμε σαν ζευγάρι και το παραμύθι ζωντάνευε. Όταν έφυγε στη Γαλλία για σπουδές ηθοποιίας απομακρυνθήκαμε», έγραψε στο βιβλίο του. Η ταινία αποτελεί την πρώτη έγχρωμη ταινία της Τζένης Καρέζη, που σημειώνει την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στην καριέρα της.

Το σενάριο της ταινίας είναι επηρεασμένο από τα πολιτικά γεγονότα εκείνης της εποχής, τις αλλεπάλληλες εκλογές, την αποστασία των βουλευτών της Ένωσης Κέντρου, ρίχνοντας μια ενδιαφέρουσα ματιά στο πολιτικό κλίμα που επικρατούσε και στη δύναμη των κατά τόπους κομματαρχών.

Τζένη Καρέζη

Τζένη Καρέζη

Tζένη Καρέζη: Ο γάμος

Η φοιτήτρια φιλολογίας Τζένη Σκούταρη, κόρη του τοπικού κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη, επισκέπτεται συχνά την ιδιωτική βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή, πολιτικού αντιπάλου του πατέρα της. Ο Κασσανδρής προετοιμάζει τον ανιψιό του – και παιδικό φίλο της Τζένης – Νίκο Μαντά, για υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εκλογές. Ο συνυποψήφιός του Γκόρτσος έχει προβάδισμα, ενώ υποστηρίζεται από τον Σκούταρη, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Έτσι, ο Κασσανδρής αποφασίζει να υποχρεώσει την Τζένη να παντρευτεί με λευκό γάμο τον ανιψιό του, ενώ παράλληλα ξελασπώνει οικονομικά τον πατέρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του ανιψιού του.  Ο λευκός γάμος του ζευγαριού τελικά μετατρέπεται τελικά σε αληθινό έρωτα και ακολουθούν απρόσμενες εξελίξεις. Στο εσωτερικό της η σπηλιά του Μπεκίρη έχει εντυπωσιακούς σταλαγμίτες και μία μικρή αμμουδιά.

Tζένη Καρέζη: Η Σπηλιά του Μπεκίρη

Ο θρύλος λέει ότι όποιος πιει νερό από την πηγή που βρίσκεται μέσα στη σπηλιά του Μπεκίρη, ο έρωτας του θα κρατήσει για πάντα. Κατά την περίοδο της Επανάστασης του 1821, η σπηλιά χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο για τα γυναικόπαιδα σε στιγμές επιδρομών των Τούρκων, ενώ αποτελούσε μυστική αποθήκη πυρομαχικών. Η παράδοση του νησιού αναφέρει ότι το όνομα της η σπηλιά τον πήρε από κάποιον που λεγόταν Μπεκίρης και πρόδωσε το μυστικό στους Τούρκους. Λέγεται ότι έκατσε έξω από την σπηλιά, καθώς δεν μπορούσαν να μπουν μέσα οι Τούρκοι και φώναζε στους Έλληνες ότι το πεδίο ήταν ελεύθερο και ότι ο εχθρός εγκατέλειψε το νησί.

Οι Έλληνες σταμάτησαν να βγαίνουν μόνο όταν η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των σφαγμένων αδελφών τους. Στη σπηλιά υπάρχει πρόσβαση τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα. Από τη στεριά υπάρχει μονοπάτι που αρχίζει με τσιμεντένια σκαλοπάτια από το νέο μόλο στη δεξιά άκρη της παραλίας των Αγίων Αναργύρων, περνά από ένα μονοπάτι που βρίσκεται μέσα σε πευκοδάσος και καταλήγει στην είσοδο της σπηλιάς. Πρόκειται για ένα μικρό, στενό πέρασμα που δεν είναι αμέσως ορατό, αλλά το μαρτυρεί η ένδειξη με κόκκινη μπογιά επάνω στα βράχια. Από τη θάλασσα μπορεί να πάει κανείς ή με σκαφάκι ή ακόμα και κολυμπώντας. Η περιπλάνηση μέσα στην σπηλιά είναι άκρως εντυπωσιακή….

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments