Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο ΣτΕ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο ΣτΕ
Δημήτρης Κουφοντίνας: Τι ζητάει ο απεργός πείνας από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Νωρίτερα, απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημά του για μεταγωγή.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), μέσω του δικηγόρου του, Δημήτρη Σαραφιανού για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Θυμίζουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό απορρίφθηκε, ενώ ο ίδιος συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, αλλά δέχθηκε τον ορό αφυδάτωσης.

Αναλυτικότερα, το ηγετικό μέλος της 17 Νοέμβρη ζητάει από το ΣτΕ:

  • την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου,
  • την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση και
  • την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης της κυρίας Νικολάου.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, καθώς, ανάμεσα σε άλλα, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας. Επίσης, υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Ο νόμος 4760/2020 είναι αντισυνταγματικός, κατά τους ισχυρισμούς του, καθώς τίθενται περιορισμοί για τις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές για λόγους που δεν σχετίζονται με την λειτουργία των αγροτικών φυλακών και την πειθαρχική κατάσταση του κρατουμένου. Αντίθετα, τίθεται ως μοναδικό κριτήριο η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.

Τέλος, υποστηρίζεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγραφα που δεν αφορούν όμως γενικά το ζήτημα των μεταγωγών.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τον πίεσαν οι γιατροί του για τον ορό αφυδάτωσης

Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Το Σάββατο, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μιλώντας στο Mega για την υπόθεση, είπε: «Δεν μπορεί με τίποτα κανείς κρατούμενος να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκτός αν είναι υπόδικος. Το αίτημά του κάθε κρατούμενο εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments