Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Η AstraZeneca πρέπει να αυξήσει τις παραδόσεις των εμβολίων

Φον ντερ Λάιεν: Η AstraZeneca πρέπει να αυξήσει τις παραδόσεις των εμβολίων
Φον ντερ Λάιεν: «Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Μια μέρα μετά τις δηλώσεις της ότι, περίπου 100 εκατομμύρια εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα παραδίδονται κάθε μήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επανέρχεται ρίχνοντας τα βέλη της στην εταιρεία AstraZeneca. Το σκεύασμα του φαρμακευτικού κολοσσού, που αρχικά δεν χορηγούνταν σε ηλικίες άνω των 65, παίρνει σε όλο και περισσότερες χώρες το “πράσινο” φως, για χρήση σε όλους τους πολίτες. Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα. 

Φον ντερ Λάιεν: Όπως είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ενημέρωση ομάδας δημοσιογράφων, “η EE έχει κουραστεί να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος”.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές. Η AstraZeneca έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο. Δεν κοιτάζουμε χώρες, αλλά εταιρείες. Η AstraZeneca πρέπει πρώτα να δείξει βελτίωση ή αύξηση των παραδόσεων προτού μπορέσουν να εξάγουν την παραγωγή AstraZeneca από την Ευρώπη».

Ακόμη η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επεσήμανε ότι «η εταιρεία πρέπει να παραδώσει. Και αυτό θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη ότι τηρούν τη σύμβασή τους και αν τηρούν τη σύμβαση, φυσικά, οι πόρτες είναι ανοιχτές για εξαγωγές” και ξεκαθάρισε πως «τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται και ότι η ΕΕ θα επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Φον ντερ Λάιεν

Φον ντερ Λάιεν: «Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρώπη αυξάνονται»

Θυμίζουμε ότι χτες σε συνέντευξή της στις Stuttgarter Zeitung και Stuttgarter Nachrichten, η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι κατά το β’ τρίμηνο του έτους αναμένει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κάθε μήνα, «σύμφωνα με τα σχέδια των παρασκευαστών», αλλά και επειδή «επιπλέον εμβόλια βρίσκονται λίγο πριν από την αδειοδότηση». Αυτό, εξηγεί, θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστια αύξηση της ποσότητας των εμβολίων που έχουν ήδη διατεθεί.

Σύμφωνα με την ίδια, τον Ιανουάριο παραδόθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις και τον Φεβρουάριο 30 εκατομμύρια, ενώ για τον Μάρτιο αναμένονται συνολικά 50 εκατομμύρια. Στην ίδια συνέντευξη, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Ευρώπης, τονίζει ωστόσο ότι ήταν σωστή η επιλογή των Ευρωπαίων να παραγγείλουν τα εμβόλια από κοινού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments