Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει
Μητσοτάκης: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια όλων των Ελλήνων ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με παρέμβασή του, αναφέρεται στα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, 09.03.2021, στην Νέα Σμύρνη.

Επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Έλληνα αστυνομικού. Ενός 24χρονου νεαρού από τις Σέρρες, ο οποίος πρόσφατα μπήκε στο Σώμα και πλέον νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική κάκωση. «Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του.

Μητσοτάκης: Και συνεχίζει

«Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά. Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Μητσοτάκης

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Νίκο Αλιβιζάτο

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αλιβιζάτος συζήτησαν νωρίτερα σήμερα σχετικά με ζητήματα αντιμετώπισης φαινομένων αστυνομικής βίας και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των αστυνομικών. Ο Νίκος Αλιβιζάτος είναι επικεφαλής της άτυπης πενταμελούς Επιτροπής παρακολούθησης και διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής βίας, που συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2019 με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Επίσης, είναι νομικός, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Μητσοτάκης: Με την πρόσκληση σε διαδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αναλογιστεί δημόσια το βάρος των ολέθριων επιλογών του».

«Πράξη μέγιστης ανευθυνότητας» χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόσκληση που έχει απευθύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις για τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στην Νέα Σμύρνη

 Σε γραπτή δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφέρει

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του. Μητσοτάκης σε Τσίπρα

Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός. Θυμίζουμε και την απάντηση που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments