Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Αλιβιζάτο

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Αλιβιζάτο
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός και ο κ. Αλιβιζάτος συζήτησαν την αντιμετώπιση φαινομένων αστυνομικής βίας και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των αστυνομικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ομότιμο καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο πριν ξεκινήσουν τα δραματικά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με τις φωτιές. Το ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της άτυπης πενταμελούς Επιτροπής παρακολούθησης και διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής βίας, ορίστηκε μετά τα γεγονότα της Κυριακής (07.03.2021) στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αλιβιζάτος συζήτησαν νωρίτερα σήμερα σχετικά με ζητήματα αντιμετώπισης φαινομένων αστυνομικής βίας και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των αστυνομικών. Ο Νίκος Αλιβιζάτος είναι επικεφαλής της άτυπης πενταμελούς Επιτροπής παρακολούθησης και διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής βίας, που συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2019 με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Επίσης, είναι νομικός, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Μητσοτάκης: Με την πρόσκληση σε διαδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αναλογιστεί δημόσια το βάρος των ολέθριων επιλογών του».

«Πράξη μέγιστης ανευθυνότητας» χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόσκληση που έχει απευθύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμμετοχή πολιτών σε διαδηλώσεις για τα επεισόδια που έγιναν την Κυριακή στην Νέα Σμύρνη

 Σε γραπτή δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφέρει

«Η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω έξαρσης της πανδημίας συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας. Υπονομεύει τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού. Και προσβάλλει τον αγώνα που δίνουν, νύχτα και μέρα, οι υγειονομικοί μας στο ΕΣΥ. Επιμένει, άραγε, ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας, να “δέχεται το ρίσκο” για τη δημόσια υγεία; Τον καλώ δημόσια να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του. Μητσοτάκης σε Τσίπρα

Ύστερα από ένα χρόνο δοκιμασίας, η κοινωνία βρίσκεται σε οριακό σημείο. Καθήκον μας είναι να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να υποδαυλίζουμε κοινωνικές εντάσεις. Η Δημοκρατία, πράγματι, δεν μπαίνει σε καραντίνα. Ούτε, όμως, και οι τεράστιες ευθύνες του κ. Τσίπρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός. Θυμίζουμε και την απάντηση που έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος στον Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομική βία. «Η αστυνομική βία δεν έχει θέση στις γειτονιές μας. Τρίτη 9 Μαρτίου στις 18:00 συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Νεας Σμύρνης για να βγούμε μπροστά και απέναντι στον αυταρχισμό και την κρατική τρομοκρατία», τονίζεται χαρακτηριστικά. Αντίστοιχες προσκλήσεις πάντως έχουν απευθύνει τόσο ο Ρουβίκωνας, όσο και συλλογικότητες μέσω του αντιεξουσιαστικού σάιτ indymedia.

Σχολιάζοντας αυτή την πρόσκληση, η Νέα Δημοκρατία με ανάρτηση του κόμματος στα σόσιαλ μίντια εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από τη μια επενδύουν στις πλατείες των νεο- αγανακτισμένων και από την άλλη «κραυγάζουν» ότι η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments