Πολιτική

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Δεν ήταν αυθόρμητα» λέει η κυβέρνηση

Επεισόδια Νέα Σμύρνη: «Δεν ήταν αυθόρμητα» λέει η κυβέρνηση
Επεισόδια Νέα Σμύρνη: Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία.

Δριμεία επίθεση στην Αξιωματική Αντιπολίτευση εξαπέλυσαν τα κυβερνητικά στελέχη, κατηγορώντας την για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης (9/3). Σε αυτά τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί και έγιναν 10 συλλήψεις.

Νέα Σμύρνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδαύλισε την αντιπαράθεση

Όπως σημειώνουν τα κυβερνητικά στελέχη, “τα όσα έγιναν χθες στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν αυθόρμητα, ούτε ένα ξαφνικό κύμα αγανάκτησης. Από την Κυριακή το απόγευμα, μετά το περιστατικό αστυνομικής βίας, έγινε μια συστηματική προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κλίμα μίσους και διχασμού της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδαύλισε την αντιπαράθεση και προέτρεψε σε συγκεντρώσεις και πορείες. Η συγκέντρωση που οργανώθηκε από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ, το Ρουβίκωνα και άλλες αναρχικές συλλογικότητες, έγινε μέσα σε αυτό το κλίμα”.

Παράλληλα, συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν την εκτίμηση πως «είδαμε το αποκορύφωμα μιας τακτικής που είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς, εκτεταμένες ζημιές και την μετατροπή μιας φιλήσυχης γειτονιάς σε πεδίο μάχης». Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζουν, ότι δεν θα επιτραπούν ανάλογες καταστάσεις όπως αυτές του 2008.

Επεισόδια Νέα Σμύρνη

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη: Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει» ανέφερε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του και συνέχισε:

«Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά. Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments