Πολιτική

Υπουργείο Υγείας: Έκκληση Κικίλια για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Υπουργείο Υγείας: Έκκληση Κικίλια για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ
Υπουργείο Υγείας: Συγκεκριμένα κίνητρα για να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία δίνει στους ιδιώτες γιατρούς ο υπουργός Υγείας.

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού να βρίσκεται στην κορύφωσή του και το ΕΣΥ να αναστενάζει το υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να μπουν στη μάχη κατά της COVID-19. Θυμίζουμε ότι ήδη δύο ιδιωτικές κλινικές έχουν μπει στο σχέδιο για να ενισχύουν την προσπάθεια αποσυμφόρησης στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπουργείο Υγείας: Σημαντικά κίνητρα στους γιατρούς

Με επιστολή του πρoς τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, ο Βασίλης Κικίλιας ζητά να πράξει τα δέοντα, προκειμένου οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού να ενισχύσουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι σημαντικά, μηνιαία αμοιβή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη και αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του ΕΣΥ αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το ΕΣΥ δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020).

“Σε μία άνιση μάχη που δίνεται αδιάλειπτα εδώ και ένα χρόνο, οι ιδιώτες γιατροί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι της κοινωνίας” τονίζουν χαρακτηριστικά, από το υπουργείο Υγείας.

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Έκκληση για ιδιώτες γιατρούς

Εν τω μεταξύ χθες, Τρίτη 9 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Υγείας, δύο ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στο σχέδιο του ΕΣΥ για να ενισχύουν την προσπάθεια αποσυμφόρησης στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόκειται για την κλινική Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου, που θα νοσηλεύουν περιστατικά covid στην Αττική. «Το υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments