Αθλητισμός

Νταμιάν Σιμάνσκι: Ο πολυτιμότερος στη Super League τον Φεβρουάριο

Νταμιάν Σιμάνσκι: Ο πολυτιμότερος στη Super League τον Φεβρουάριο
Νταμιάν Σιμάνσκι: Ο έμπειρος χαφ της ΑΕΚ αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της Super League για τον μήνα Φεβρουάριο μετά από ψηφοφορία των φιλάθλων.

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι ψηφίστηκε ως πολυτιμότερος παίκτης για τον Φεβρουάριο στη Super League. Ο Πολωνός είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για φέτος που κερδίζει τον τίτλο «παίκτης του μήνα» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο μέσος των «κιτρινόμαυρων» συγκέντρωσε το 27,61% των προτιμήσεων των φιλάθλων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Ο 25χρονος Σιμάνσκι επέστρεψε δυναμικά μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο στα μέσα των play offs το περασμένο καλοκαίρι, ο οποίος τον ταλαιπώρησε μέχρι και το τέλος του 2020.

Στη δεύτερη θέση, με 22,99% ακολούθησε ο Κριστιάν Γκανέα του Άρη, στην τρίτη θέση ο Αντριγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ (19,42%), στην 4η ο Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού (12,55%), στην 5η θέση ο Μπατσάνα Αραμπουλί (9,37%) της Λαμίας, 6ος ήταν ο Λουίς Φερνάντεθ (4.76%) του Αστέρα Τρίπολης και 7ος ο Γιουνούς Σανκαρέ (3,30%) του Παναθηναϊκού.

Τα αποτελέσματα του σχετικού διαγωνισμού της Super League για τον Φεβρουάριο έχουν ως εξής:

  1. Ντάμιαν Σιμάνσκι ΑΕΚ 27,61%
  2. Κριστιάν Γκάνεα Άρης 22,99%
  3. Αντριγια Ζίβκοβιτς ΠΑΟΚ 19,42%
  4. Κώστας Φορτούνης Ολυμπιακός 12,55%
  5. Μπατσάνα Αραμπούλι Λαμία 9,37%
  6. Λουίς Φερνάντεθ Αστέρας Τρίπολης 4,76%
  7. Γιουνούς Σανκαρέ Παναθηναϊκός 3,30%
Ο Νταμιάν Σιμάνσκι

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι

Νταμιάν Σιμάνσκι: Λίγα λόγια για τον παίκτη της ΑΕΚ – Αναλυτικά η πορεία του

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1995, στην πόλη Κράσνικ της Πολωνίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της τοπικής ομάδας (Σταλ Κράσνικ) και το 2011 πήρε μεταγραφή στην Μπελχάτοφ, με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο δύο χρόνια αργότερα. Την περίοδο 2013-2016 μέτρησε 51 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπελχάτοφ, σκοράροντας δύο φορές και έχοντας πέντε ασίστ.

Την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στη Γιαγκελόνια, πραγματοποιώντας 19 εμφανίσεις, με ένα γκολ και μια ασίστ, ενώ στο τέλος της χρονιάς πήρε μεταγραφή για τη Βίσλα Πλοκ. Στον ενάμιση χρόνο που αγωνίστηκε εκεί μέτρησε 52 συμμετοχές, με οκτώ γκολ και οκτώ ασίστ, κερδίζοντας τη μεταγραφή του στην Αχμάτ Γκρόζνι τον Ιανουάριο του 2019. Στον ένα χρόνο παρουσίας του στη Ρωσία κατέγραψε 13 συμμετοχές.

Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα ανδρών της Πολωνίας, με τη φανέλα της οποίας έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριου του 2018 στο παιχνίδι απέναντι στην Ιταλία (1-1) για το Nations League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments