Διεθνή

Βραζιλία κορωνοϊός: Πάνω από 2.200 νεκροί για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο

Βραζιλία κορωνοϊός: Πάνω από 2.200 νεκροί για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο
Βραζιλία κορωνοϊός: Η πληρότητα στις ΜΕΘ έχει πλέον ξεπεράσει το 90% στα νοσοκομεία των 15 από τις 27 πολιτείες της πρωτεύουσας στη Βραζιλία.

Ο κορωνοϊός στη Βραζιλία συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους, με τη χώρα να έρχεται αντιμέτωπη με μια νέα έξαρση της πανδημίας με αποτέλεσμα να επιβάλλονται τοπικά lockdown, όπως στην Μπαΐα, την ώρα που η βραζιλιάνικη παραλλαγή του ιού είναι περίπου δύο φορές πιο μεταδοτική.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 2.233 ασθενείς εξαιτίας της μόλυνσης από κορωνοϊό, με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά για δεύτερη ημέρα το επίπεδο των δύο χιλιάδων, ενώ διαγνώστηκαν 75.412 κρούσματα του SARS-CoV-2. Τα νοσοκομεία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας πλησιάζουν πλέον απειλητικά στον κορεσμό.

Βραζιλία κορωνοϊός: Πάνω του 90% η πληρότητα στις ΜΕΘ

Η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχει πλέον ξεπεράσει το 90% στα νοσοκομεία των 15 από τις 27 πολιτείες της πρωτεύουσας, όπως προειδοποίησε το ινστιτούτο Fiocruz. Στο Πόρτο Αλέγκρε, το Conceiçao, το κυριότερο νοσοκομείο αναφοράς για τους ασθενείς με κορωνοϊό, σταμάτησε να κάνει εισαγωγές ασθενών, καθώς όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, όπου επιβάλλονται μέτρα όπως η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι γεμάτες κατά το 97% και στα ιδιωτικά στο 99%. Ο δήμος έστησε ξανά νοσοκομείο εκστρατείας στην πόλη, όπως είχε κάνει στην προηγούμενη κορύφωση της πανδημίας πέρυσι. Στη Σαν Πάουλου, οι υγειονομικές αρχές τόνισαν ότι τα νοσοκομεία σε πάνω από τους μισούς δήμους της πολιτείας είναι γεμάτα και οι μισοί ασθενείς είναι κάτω των 50 ετών.

Βραζιλία κορωνοϊός: «Πόσο μπορούμε να αντέξουμε;»

«Πόσο μπορούμε να αντέξουμε αυτή την ανευθυνότητα των lockdown; Κλείνεις τα πάντα και καταστρέφεις εκατομμύρια δουλειές. Το lockdown δεν είναι θεραπεία», είπε απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες o πρόεδροw Ζαΐχ Μπολσονάρου, με τον υπουργό Οικονομίας Πάουλου Γκέτζις στο πλευρό του. Πάντως, οι αρχές στις πόλεις Σαν Πάουλου και Ρίο ντε Ζανέιρο επέβαλαν αυστηρότερα μέτρα.

Να σημειωθεί πως η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως εδώ 272.889 θανάτους επί συνόλου 11.277.717 κρουσμάτων. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο. Στο μεταξύ, ενώ Ευρώπη και ΗΠΑ εντείνουν τον εμβολιασμό για να μειώσουν τα κρούσματα και τους θανάτους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας αργεί. Μόλις το 4,2% έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό και μόλις το 2% έχει ανοσοποιηθεί πλήρως μέχρι εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments