Οικονομία

Voucher 200 ευρώ: Υπεγράφη η απόφαση για αγορά tablet ή laptop

Voucher 200 ευρώ: Υπεγράφη η απόφαση για αγορά tablet ή laptop
Voucher 200 ευρώ: Υπεγράφη η απόφαση για το voucher 200 ευρώ σε μαθητές για την προμήθεια tablet και laptop.

Υπεγράφη η απόφαση για το voucher 200 ευρώ σε μαθητές για την προμήθεια tablet και laptop. Χθες μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε γνωστό πως θα υπήρχε εξέλιξη στη διαδικασία.

Voucher 200 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι των voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, αυτές δηλαδή που λαμβάνουν και το οικογενειακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ ή της Πρόνοιας.  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
Ημέρα της γυναίκας

Voucher 200 ευρώ: Ποια η διαδικασία

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ. Εάν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές: είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος με προυπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ, ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αναμένεται να υπάρξει τεράστιο ενδιαφέρον από τους δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments