Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Οι πολίτες εμπιστεύονται το ΕΣΥ

Βασίλης Κικίλιας: Οι πολίτες εμπιστεύονται το ΕΣΥ
Βασίλης Κικίλιας: Όπως αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας, το σύστημα Δημόσιας Υγείας ανταποκρίθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με ό,τι εκτιμούν οι γιατροί.

Ο Βασίλης Κικίλιας, σε πρόσφατο άρθρο του, γράφει για την κατάσταση στις ΜΕΘ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας για το οποίο έχει απευθύνει έκκληση να το στηρίξουν οι ιδιώτες. Μάλιστα, πρόσφατα είχε ανακοινωθεί το έκτακτο σχέδιο για το ΕΣΥ με όλες τις αλλαγές στα νοσοκομεία.

«Η Ελλάδα απέδειξε ότι έχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα συστήματα Υγείας άλλων χωρών με πολύ καλύτερες υποδομές και πολύ πιο προηγμένα συστήματα διαχείρισης: Το πλεονέκτημα ότι οι άνθρωποί της μπορούν το αδύνατο ακόμη και σε κρίσεις Δημόσιας Υγείας. Ότι σε συνθήκες πίεσης και κινδύνου εργάζονται νυχθημερόν αγόγγυστα  και συνεργάζονται με επιτυχία, από την κορυφή της πυραμίδας ως τη βάση». Αυτό αναφέρει σε άρθρο του υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας: «Προτεραιότητα ο επανασχεδιασμός σε υπερεθνικό και εθνικό επίπεδο των Δημοσίων Συστημάτων Υγείας»

Τα ευρήματα μιας ακόμη έρευνας κοινής γνώμης σε σχέση με την πανδημία καταδεικνύουν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνιστά πυλώνα στήριξης της κοινωνίας και θεσμό τον οποίο εμπιστεύονται 2 στους 3  πολίτες. Αυτό είναι κάτι ακόμα που επισημαίνει ο υπουργός Υγειάς. Και συνεχίζει: «Ένα έτος μετά την εκδήλωση της μεγαλύτερης ιστορικά κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετώπισε η χώρα  μας, όπως και άλλες χώρες του πλανήτη, εν μέσω του τρίτου και χειρότερου κύματος της COVID-19, η εμπιστοσύνη των πολιτών έρχεται σαν επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπάθειας που συνεχίζεται και εντείνεται».

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρεται και σε έρευνα του ΙΣΑ στην οποία, τον Σεπτέμβριο του 2018, το 50% των ερωτηθέντων ιατρών απαντούσε ότι το επίπεδο παροχών Υγείας στην Ελλάδα ήταν «χειρότερο» από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και 29% «ισάξιο».

«Τον Φεβρουάριο του 2021, στην αντίστοιχη έρευνα, μόλις το 25% των ερωτηθέντων απάντησε χειρότερο. Συνολικά, οι ιατροί εκτιμούν ότι το σύστημα Δημόσιας Υγείας ανταποκρίθηκε με επιτυχία ποσοστό 92% (47% πλήρως και 45% αρκετά)», επισημαίνει στο άρθρο του ο υπουργός Υγείας. «Στην post crisis εποχή του κορωνοϊού, ο επανασχεδιασμός σε υπερεθνικό (Ε.Ε.) και εθνικό επίπεδο των Δημοσίων Συστημάτων Υγείας πρέπει να είναι προτεραιότητα. Και για την Ελλάδα άμεση προτεραιότητα», καταλήγει ο Βασίλης Κικίλιας.

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments