Αθλητισμός

Ποδόσφαιρο: Η χειρότερη εκτέλεση φάουλ που έχετε δει ποτέ

Ποδόσφαιρο: Η χειρότερη εκτέλεση φάουλ που έχετε δει ποτέ
Ποδόσφαιρο: Οι παίκτες της Κ-20 της Βάσκο ντα Γκάμα έγιναν πρωταγωνιστές σε μία από τις πιο αποτυχημένες εκτελέσεις φάουλ της χρονιάς.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Ενδεικτικό αυτού είναι το γεγονός πως στις αρχές του 21ου αιώνα ασχολούνταν με αυτό περισσότεροι από 250 εκατομμύρια αθλητές σε περισσότερα από 200 κράτη. Για αυτό είναι λογικό να συγκεντρώνει πάνω του τα περισσότερα βλέμματα, όπως όταν διεξάγεται ένα ντέρμπι ή όταν πρόκειται για το μέλλον ενός μεγάλου ποδοσφαιριστή.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο έχει καθορίσει 17 κανόνες, που είναι γνωστοί ως Κανόνες Παιχνιδιού και δημοσιεύονται από τη FIFA. Κάθε κανόνας περιγράφει προδιαγραφές ή ορίζει κατευθυντήριες γραμμές. Οι ίδιοι κανόνες εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα αγώνων, αν και επιτρέπονται ορισμένες τροποποιήσεις για ομάδες παίδων, παλαιμάχων, γυναικών και ατόμων με ειδικές αδυναμίες.

Ποδόσφαιρο: Τι είναι το φάουλ και πότε εκτελείται;

Οι κανόνες είναι συχνά διατυπωμένοι με γενικό τρόπο, επιτρέποντας έτσι την ευελιξία στην εφαρμογή τους ανάλογα με τη φύση του παιχνιδιού. Εκτός από τους 17 κανόνες, πολλές από τις αποφάσεις και οδηγίες του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου συμβάλλουν στη ρύθμιση του αθλήματος. Ένας από αυτούς έχει να κάνει με τις παραβάσεις και την ανάρμοστη συμπεριφορά, το γνωστό φάουλ.

Το φάουλ λοιπόν, είναι ένας κανονισμός του ποδοσφαίρου και δίνεται από τον διαιτητή όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει παραβεί τον Κανόνα 12 του βιβλίου των κανονισμών του ποδοσφαίρου. Φάουλ υπάρχει όταν ένας παίκτης μαρκάρει τον αντίπαλό του άσχημα είτε για τη μπάλα, είτε για επικίνδυνο παιχνίδι ή όταν ένας παίκτης έχει ακουμπήσει την μπάλα με το χέρι. Επίσης, φάουλ δίνεται όταν ο τερματοφύλακας είναι έξω από τη μεγάλη περιοχή και έχει ακουμπήσει την μπάλα με το χέρι. Το φάουλ εκτελείται:

  • με σέντρα,
  • με σουτ,
  • με πάσα,
  • με πέναλτι.

Ποδόσφαιρο: Η πιο αποτυχημένη εκτέλεση φάουλ

Μάλιστα, οι παίκτες της Κ-20 της Βάσκο ντα Γκάμα έγιναν πρωταγωνιστές σε μία από τις πιο αποτυχημένες εκτελέσεις φάουλ της χρονιάς. Και παρότι η Κ-20 της Βάσκο ντα Γκάμα διέλυσε την Πλαναλτίνα με 6-0 με αποτέλεσμα να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Νέων στη Βραζιλία, μία αποτυχημένη εκτέλεση φάουλ των νικητών έχει γίνει viral.

Πρωταγωνιστές οι Αρτούρ και Γκαλβάο, που δεν συνεννοήθηκαν ποτέ σωστά για το τι θέλουν να κάνουν, με αποτέλεσμα να γίνει προσποίηση και από τους δύο, να απομακρυνθούν από την μπάλα και τελικά αυτή να καταλήξει αβίαστα στην κατοχή της αντίπαλης ομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments