Ελλάδα

Covid free νησιά Ελλάδα: Αφιέρωμα από τους Γερμανούς συντάκτες

Covid free νησιά Ελλάδα: Αφιέρωμα από τους Γερμανούς συντάκτες
Covid free νησιά Ελλάδα: Συνεχίζονται τα αφιερώματα από τον διεθνή Τύπο για τα νησιά στην Ελλάδα που είναι «ελεύθερα» από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τα «Covid free» νησιά στην Ελλάδα συνεχίζουν να έχουν την τιμητική τους στον διεθνή Τύπο. Αυτή τη φορά αφιέρωμα σε μικρά ελληνικά νησιά, όπως το Μεγανήσι, που θεωρούνται «ελεύθερα» από την πανδημία του κορωνοϊού δημοσιεύει το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND). Το Δίκτυο σημειώνει ότι η Ελλάδα επιδιώκει να προσελκύσει σε αυτά παραθεριστές το ερχόμενο καλοκαίρι. Αντίστοιχο αφιέρωμα είχε κάνει πρόσφατα και η Corriere della Sera.

Το αφιέρωμα αναφέρεται στο Καστελόριζο, το Μεγανήσι, την Καστό, τη Θύμαινα, τον Κάλαμο, τους Φούρνους, τις Οινούσες, όπου έχει ήδη εμβολιαστεί το σύνολο των κατοίκων, αλλά και στους Λειψούς, τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο, την Ψέριμο και τους Αντίπαξους, όπου ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Covid free νησιά Ελλάδα: Αφιέρωμα από τους Γερμανούς συντάκτες

Covid free νησιά Ελλάδα: Αφιέρωμα από τους Γερμανούς συντάκτες

«Όποιος επιθυμεί να κάνει διακοπές σε αυτά τα μικρά νησιά, θα πρέπει να περιμένει μια δόση περιπέτειας, αλλά θα επιβραβευθεί με μια απαράμιλλη νησιωτική αίσθηση», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το RND διευκρινίζει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να αρχίσει τη σεζόν στα μέσα Μαΐου, αλλά μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να αποδείξουν ότι διαθέτουν αντισώματα ή προσκομίζουν αρνητικό μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, «ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος να ενσκήψουν κρούσματα στα COVID-free νησιά».

Covid free νησιά Ελλάδα: Τι δήλωσε σήμερα για τον τουρισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Να σημειώσουμε ότι σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο άνοιγμα του τουρισμού σε συνέντευξή του στο CNN, ενώ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έχει ανακοινώσει ότι η τουριστική σεζόν θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός, ανάμεσα σε άλλα, στο CNN μίλησε για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό που αναμένεται να διευκολύνει τα ταξίδια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως έπρεπε να βρεθεί ένα μέσο για να γίνουν πιο εύκολα τα ταξίδια και αναφέρθηκε στο Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό. «Περιμένω αυτά τα πιστοποιητικά να καθιερωθούν», εκφράζοντας την ελπίδα, αλλά και την εκτίμηση πως θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

«Είμαστε πολύ εξαρτημένοι από τον τουρισμό, περιμένουμε καλύτερη τουριστική σεζόν το καλοκαίρι, έχουμε όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για να έχουν μια καλή εμπειρία στη χώρα μας», εξήγησε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εφαρμόσει το πιστοποιητικό για τα ταξίδια εκτός ΕΕ, όπως για παράδειγμα με το Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments