Ελλάδα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Φτάνουμε τα 3.600 κρούσματα»

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Φτάνουμε τα 3.600 κρούσματα»
Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Αυτό που έχει σημασία, είναι να ανοίξει η αγορά και να λειτουργήσουν οικονομία και κοινωνία με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια»
Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Αυτό που έχει σημασία, είναι να ανοίξει η αγορά και να λειτουργήσουν οικονομία και κοινωνία με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια»

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης θεωρεί τα σενάρια που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα περί ανοίγματος διαφόρων τομέων της αγοράς ζήτηση χωρίς νόημα, που στηρίζεται σε εντελώς λανθασμένη βάση, υπό την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση, αφού τα κρούσματα έχουν ακόμα αυξητική τάση.

Όπως αναφέρει κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα θα είχε νόημα, αν η ελάφρυνση της αυστηρής καραντίνας συνοδευόταν με αμεσότατη λήψη μέτρων, όπως η επέκταση της τηλεργασίας και η τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε μέσα μαζικής μεταφοράς και καταστήματα, ώστε η λειτουργία της αγοράς και η μετακίνηση των πολιτών να γίνονται με περισσότερη ασφάλεια.

«Αυτό που έχει σημασία, είναι να ανοίξει η αγορά και να λειτουργήσουν οικονομία και κοινωνία με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, αλλά, δυστυχώς, αυτό γίνεται με τραγικά αργά βήματα. Η επέκταση της τηλεργασίας και η τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε καταστήματα και αστική συγκοινωνία θα πρέπει να γίνουν σήμερα. Αν γίνουν σήμερα θα αρχίσει να μειώνεται από σήμερα και η διασπορά του ιού. Αυτό που ζούμε, η μεγάλη διασπορά του ιού, είναι απόρροια των καθυστερήσεων και βέβαια των μεταλλαγμένων κρουσμάτων, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στην Κρήτη. Η επέκταση της τηλεργασίας μπορεί να οργανωθεί μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, ενώ η τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης του αέρα δε χρειάζεται περισσότερο από μία εβδομάδα ακόμα και σ ένα εμπορικό κέντρο», τονίζει ο Δημοσθένης  Σαρηγιάννης. Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Αύξηση κρουσμάτων μέχρι τέλος του μήνα

Επικαλούμενος τα μαθηματικά μοντέλα του ο καθηγητής του ΑΠΘ τονίζει στο ethnos.gr ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού μέχρι το τέλος του μήνα. «Γι΄ αυτό λέω ότι στη φάση αυτή, που υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, οποιαδήποτε συζήτηση περί ανοίγματος, με τους ίδιους όρους, είναι μία λάθος συζήτηση. Είναι ωραίο να το συζητάμε, αλλά στην ουσία αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο. Το συζητάμε για να το συζητάμε. Πώς είναι δυνατό να πω σε ένα φοιτητή μου, κάτσε στο σπίτι σου με 1.500 κρούσματα ημερησίως και με 3.000 κρούσματα την ημέρα βγες από το σπίτι σου και πήγαινε να φας ένα σουβλάκι; Είναι μεγάλο λάθος αυτό και είναι λάθος και για την κυβέρνηση», τονίζει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

«Περιμένουμε να μας… σώσει ο ιός» Κατά τον ίδιο το φρόνιμο είναι, να περιμένουμε να περάσει πρώτα αυτός ο… κάβος και ταυτόχρονα να προετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε με πολύ προσοχή και με άκρως μελετημένα βήματα. «Δεν υπάρχει καμία λογική στο να συζητάμε ότι πρέπει να ανοίξουμε με τους ίδιους όρους, δηλαδή χωρίς τηλεργασία και συσκευές απολύμανσης. Δεν έχει νόημα να ανοίγουμε και μετά πάλι να κλείνουμε. Στην ουσία αυτό που περιμένουμε, είναι να μας… σώσει ο ιός. Να πει ο ιός έκανα εδώ διασπορά, τώρα ήρθε το καλοκαίρι, πηγαίνω σε άλλα κλίματα. Είναι διαχείριση αυτή υγειονομικής κρίσης;», υπογραμμίζει ο κ. Σαρηγιάννης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments