Πολιτική

Συρίγος: Στόχος να ανοίξουν όλα τα σχολεία

Συρίγος: Στόχος να ανοίξουν όλα τα σχολεία
Συρίγος: Τι τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τους.

Στο επίκεντρο της επιτροπής των ειδικών θα βρεθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής το άνοιγμα των σχολείων. Όπως σημείωσε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, το υπουργείο ξεκινά με την λογική να ανοίξουν τα δημοτικά μαζί με τα γυμνάσια και τα λύκεια. Θυμίζουμε ότι τα σχολεία όλης της επικράτειας από χτες λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Συρίγος: Μέχρι τις 29 Μαρτίου τα σχολεία παραμένουν κλειστά

Συγκεκριμένα, ο κ. Συρίγος είπε στο ΑΝΤ1 ότι “στο επίκεντρο της επιτροπής των ειδικών είναι όλες οι δραστηριότητες και εξετάζεται το πότε θα ανοίξουν, όχι μόνο τα σχολεία αλλά και τα υπόλοιπα, όπως λιανεμπόριο και εστίαση. Το υπουργείο Παιδείας ξεκινά με την λογική να ανοίξουν τα δημοτικά μαζί με τα γυμνάσια και τα λύκεια. Τόνισε ωστόσο, ότι μέχρι τις 29 Μαρτίου τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ωστόσο στις 26 Μαρτίου η Επιτροπή θα κρίνει τα δεδομένα και θα κάνει τις εισηγήσεις της”.

Επισήμανε ότι “στόχος είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία, εκτός από τα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια παραμένουν με τηλεκπαίδευση μέχρι αρχές Ιουνίου και εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά τις 26 Μαρτίου να αρχίσουν οι πρακτικές ασκήσεις”. Αναφορικά με τα voucher για τα τάμπλετ σημείωσε ότι έχει υπογραφεί η απόφαση, ωστόσο έχουν καθυστερήσει να δοθούν, γιατί χρειάζεται προσοχή για το που θα διατεθούν.

O Άγγελος Συρίγος

O Άγγελος Συρίγος

Συρίγος: Σκέψεις να παραταθεί για δύο εβδομάδες το σχολικό έτος

Θυμίζουμε ότι χτες (16/3) η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, αναφέρθηκε και αυτή στο θέμα κάνοντας την εκτίμηση πως εάν παραταθεί το σχολικό έτος, αυτό θα γίνει για ένα διάστημα δύο εβδομάδων. Μιλώντας στο Mega η κ. Μακρή σημείωσε πως η παράταση του σχολικού έτους είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί χωρίς, ωστόσο, να έχουν ληφθεί, ακόμη, αποφάσεις.

«Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο. Το υπουργείο έχει ανά πάσα στιγμή γνώση της ύλης που διδάσκεται. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά. Όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα θα αποφασίσουμε το καλύτερο για τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εάν παραταθεί το σχολικό έτος, κάνω μια εκτίμηση ότι αυτό θα είναι για δύο εβδομάδες. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι ο Ιούλιος, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός» εξήγησε και αναφέρθηκε στο πότε και πώς θα γίνει το άνοιγμα το σχολείων. «Η επιθυμία μας είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν διά ζώσης. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό παρά τις αποφάσεις των ειδικών. Οι εισηγήσεις των ειδικών επέβαλαν αυτή την απόφαση, και δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments