Ελλάδα

Παναγιώτης Σταμπουλίδης: Πότε ανοίγει η εστίαση

Παναγιώτης Σταμπουλίδης: Πότε ανοίγει η εστίαση
Παναγιώτης Σταμπουλίδης: Ερωτηθείς για το πότε θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει η εστίαση, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «είναι μια συζήτηση που δεν θα αργήσει να ξεκινήσει».
Παναγιώτης Σταμπουλίδης: Ερωτηθείς για το πότε θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει η εστίαση, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «είναι μια συζήτηση που δεν θα αργήσει να ξεκινήσει».

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο οποίος είχε δώσει συνέντευξη πριν από δύο μήνες εδώ στο pagenews, προέβη σε νέες δηλώσεις σχετικά με το lockdown και ανέφερε πως τα ανοίγματα των καταστημάτων είναι μπροστά μας ενώ τα κλεισίματα πίσω μας.

Πιο συγκεκριμένα, σε όρους δημοσίων εσόδων, το κόστος από το καθεστώς καθολικού lockdown ανέρχεται σε 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Και αν προστεθούν όμως και οι αξίες προϊόντων, εταιριών, εμπορικών συμφωνιών κλπ, το κόστος είναι πολλαπλάσιο. Αυτό προέταξε σε σημερινή συνέντευξη στο «Money Review» ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης και η Βάνα Παπαευαγγέλου

Παναγιώτης Σταμπουλίδης: «Χρειάζεται να ανοίξει η οικονομία το ταχύτερο δυνατό»

Ερωτηθείς για το πότε θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει η εστίαση, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «είναι μια συζήτηση που δεν θα αργήσει να ξεκινήσει. Όμως, δεν θα βοηθήσει επί του παρόντος να σας αναφέρω ημερομηνίες κλπ. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι τα ανοίγματα είναι μπροστά μας και τα κλεισίματα πίσω μας. Ωστόσο, συμπληρώνει, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων δε μπορεί να την εγγυηθούν οι κρατικές ενισχύσεις. Χρειάζεται να ανοίξει η οικονομία το ταχύτερο δυνατό».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως επικράτησαν στις πωλήσεις όσες επιχειρήσεις ήταν προετοιμασμένες με ανεπτυγμένες τις ψηφιακές υπηρεσίες τους. «Η χώρα μας εφάρμοσε πρακτικές που συνέβαλαν καθοριστικά στο να μειωθούν κατά το δυνατόν οι δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στην λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων. Το click away όσο και το click inside, βοήθησαν την οικονομία και φυσικά δεν επέδρασαν αρνητικά στην μετάδοση του ιού. Σήμερα όμως, είμαστε σε άλλη φάση».

Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

«Χρειάζεται να πορευτούμε αφενός μεν με ασφάλεια στην εμβολιαστική περίοδο που διανύουμε, αφετέρου να επανεκκίνησουμε μόνιμα τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και των λοιπών υπηρεσιών. Είμαι βέβαιος ότι εάν οι πολίτες γνωρίζουν εξ αρχής ότι οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν ξανά λίγες ημέρες αργότερα, θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σύνεση στην τήρηση των μέτρων. Να είστε σίγουροι ότι ως οικονομικό υπουργείο έχουμε την ίδια αγωνία με τις επιχειρήσεις για την επαναλειτουργία τους. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πανδημία και την οικονομία ανοιχτή», κατέληξε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments