Διεθνή

Ρωσικό εμβόλιο: Τι συμφωνήθηκε για Ινδία και Φιλιππίνες

Ρωσικό εμβόλιο: Τι συμφωνήθηκε για Ινδία και Φιλιππίνες
Ρωσικό εμβόλιο: Μπορεί το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων να ήρθε σε συμφωνία με ινδική φαρμακευτική εταιρεία μα δεν έχει εγκριθεί στην Ινδία.

Το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερες χώρες τόσο εντός Ευρώπης όσο και εκτός την ώρα που έχει αρχίσει η αξιολόγησή του από τον ΕΜΑ, θα δοθεί και στην Ινδία και στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από επίσημους φορείς.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε λοιπόν, ότι κατέληξε σε συμφωνία με ινδική φαρμακευτική εταιρεία για την παραγωγή τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού. Το RDIF συμφώνησε τον Νοέμβριο με την ινδική εταιρεία Hetero για την παραγωγή περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου αυτού ετησίως. Εμβόλιο

Ρωσικό εμβόλιο: Έχει λάβει άδεια χρήσης σε περίπου 50 χώρες

Παράλληλα, τo RDIF, που χρηματοδοτεί εν μέρει την ανάπτυξη του εμβολίου αυτού, επεσήμανε ότι σύναψε συμφωνία με τη Stelis, που ανήκει στον φαρμακευτικό όμιλο Strides, για την παραγωγή από το τρίτο τρίμηνο του 2021 και μετά «τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων δόσεων του Sputnik V, επαρκή ποσότητα για τον εμβολιασμό 100 εκατομμυρίων ατόμων».

Πάντως, το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο έχει λάβει άδεια χρήσης σε περίπου 50 χώρες, δεν έχει εγκριθεί στην Ινδία, όπου συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές. Όμως, η Μόσχα προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις πηγές παραγωγής του εμβολίου της, καθώς οι δικές της ικανότητες είναι περιορισμένες και η παγκόσμια ζήτηση μεγάλη. «Ο σημαντικός όγκος εμβολίων που θα παραχθεί σε συνεργασία με τη Stelis θα συμβάλει στην αύξηση της πρόσβασης στο εμβόλιο σε παγκόσμια κλίμακα», σχολίασε ο επικεφαλής του ταμείου Κίριλ Ντμιτρίεφ.

Ρωσικό εμβόλιο: Τι ισχύει για τις Φιλιππίνες;

Παράλληλα, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη χορήγηση άδειας επείγουσας χρήσης του Sputnik-V, του εμβολίου που παράγει το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμαλέγια. Είναι το τέταρτο εμβόλιο που εγκρίνεται στο αρχιπέλαγος της νοτιοανατολικής Ασίας, που αντιμετωπίζει έξαρση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα.

«Τα γνωστά και δυνητικά οφέλη του εμβολίου Sputnik-V του Γκαμαλέγια ξεπερνούν τους γνωστούς και δυνητικούς κινδύνους του προαναφερθέντος εμβολίου», διευκρίνισε ο Ρολάντο Ενρίκε Ντομίνγκο, ο επικεφαλής του οργανισμού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την Πέμπτη, οι Φιλιππίνες είχαν καταγράψει σχεδόν 641.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και σχεδόν 12.900 θανάτους εξαιτίας του ιού. Η ασιατική χώρα είναι αντιμέτωπη με νέα έξαρση των κρουσμάτων, τα οποία ξεπερνούν τις τελευταίες ημέρες το όριο των 5.000 ημερησίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments