Διεθνή

Sputnik V: Ρωσία και 4 Ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν για την παραγωγή του

Sputnik V: Ρωσία και 4 Ευρωπαϊκές χώρες συμφώνησαν για την παραγωγή του
Sputnik V: Πρόκειται για τις Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία.

Τα “χέρια” με τη Ρωσία για την παραγωγή εμβολίων του Sputnik V κατά του κορωνοϊού έδωσαν τέσσερα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Γερμανία. Θυμίζουμε ότι η παραγωγή του στην Ιταλία είχε γίνει γνωστή ήδη από τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις. Την ίδια ώρα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση του σκευάσματος.

Sputnik V: Υπάρχουν συζητήσεις προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Ταμείου άμεσων επενδύσεων (RDIF), έχουν συναφθεί συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik V «με εταιρείες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ σημειώνει: “Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων”.

Sputnik V

Sputnik V

Sputnik V: “Είναι έξυπνα κατασκευασμένο” λέει ο Τόμας Μέρτενς

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), Τόμας Μέρτενς, αναμένει έγκριση του ρωσικού εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι είναι ένα καλό εμβόλιο. Όπως σημειώνει «πρόκειται για ένα καλό εμβόλιο που πιθανότατα θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια στιγμή. Οι Ρώσοι ερευνητές είναι πολύ έμπειροι στους εμβολιασμούς. Το Sputnik V είναι έξυπνα κατασκευασμένο: όπως και το εμβόλιο της Astrazeneca, είναι ένα εμβόλιο βασισμένο στους αδενοϊούς, αλλά σε αντίθεση με το εμβόλιο της Astrazeneca χρησιμοποιεί δύο διαφορετικούς ιούς – φορείς για την πρώτη και τη δεύτερη δόση. Αυτό είναι πολύ έξυπνο, επειδή μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας λόγω αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος στον πρώτο αδενοϊό-φορέα».

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών είναι επίσης πεπεισμένος ότι σύντομα θα υπάρξει εμβόλιο κορωνοϊού και για παιδιά. «Οι παρασκευάστριες εταιρείες μελετούν πώς λειτουργούν τα σκευάσματά τους τους σε παιδιά. Δεν είμαι βέβαιος ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Ίσως όμως μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών περί τα τέλη του έτους. Αυτές οι μελέτες είναι πολύ σημαντικές, διότι τελικά αφορούν στον εμβολιασμό υγιών παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία δεν θα είχαν συμπτώματα ή σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους ακόμα και χωρίς εμβολιασμό. Γνωρίζουμε επίσης ότι όσο πιο νέοι είναι οι άνθρωποι, τόσο ισχυρότερες είναι οι παρενέργειες των εμβολίων», είπε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments