Ελλάδα

Δυτική Μακεδονία: Ενισχύσεις 283 εκατομμυρίων ευρώ

Δυτική Μακεδονία: Ενισχύσεις 283 εκατομμυρίων ευρώ
Δυτική Μακεδονία: Με συνολικό ποσό 283 εκατομμυρίων ευρώ ενισχύθηκαν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στη Δυτική Μακεδονία, δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Επιχειρήσεις, εργαζόμενοι, παραγωγοί και ελεύθεροι επαγγελματίες στη Δυτική Μακεδονία επιδοτήθηκαν συνολικά με 283 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Παραγωγικών Φορέων και Βουλευτών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στη Δυτική Μακεδονία, σημειώθηκαν την Παρασκευή 29 παραβάσεις για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η Κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της, αλλά και ειδικότερα κατά τον τελευταίο ταραχώδη χρόνο της υγειονομικής κρίσης, βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τις στηρίζει μέσα από ένα πλέγμα έγκαιρων αποτελεσματικών μέτρων και παρεμβάσεων». Πρόσθεσε ότι «οι παρεμβάσεις υπερβαίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για όλη την οικονομία της χώρας και προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε περιοχής».

Δυτική Μακεδονία

Δυτική Μακεδονία: Πως κατανεμήθηκαν οι επιδοτήσεις

Παρουσίασε στοιχεία για το σύνολο των χρηματοδοτικών ενισχύσεων της Περιφέρειας αναλυτικούς πίνακες για την κάθε περιφερειακή ενότητα αλλά και ενισχύσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ποιο συγκεκριμένα για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων δόθηκαν:

  • 145 εκατ. ευρώ συνολικά, μέσω των έξι κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 16.383 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με μέσο όρο ενίσχυσης τα 8.844 ευρώ.
  • 11 εκατ. ευρώ μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε επιχειρήσεις.
  • 85 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 587 δάνεια τα οποία έχουν ήδη εκταμιευθεί μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.
  • 38 εκατ. ευρώ ως αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, μέσω της.

Ο καταμερισμός των παραπάνω χρηματοδοτικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν ανά Περιφερειακή ενότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι : 75 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, 18 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, 151 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και 35 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ. Δυτική Μακεδονία

Δυτική Μακεδονία: Τι θα γίνει με την απολιγνιτοποίηση

Αναφερόμενος στα θέματα της απολιγνιτοποίησης ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «θα υποστηριχθεί με κάθε τρόπο η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας», και συμπλήρωσε ότι έχει ήδη, εκφραστεί ενδιαφέρον «για 11 εμβληματικά έργα, που αναμένεται να κινητοποιήσουν επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ, ενώ οι επενδύσεις σε μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην περιοχή αναμένεται να αγγίξουν τα 1,5 δισ. Ευρώ».

Ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση θα εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη δέσμη 15 κινήτρων, για τους νέους επενδυτές, τις υφιστάμενες επιχειρήσεις και τον πληθυσμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει «επιδότηση μισθολογικού κόστους, φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments