Ελλάδα

Γιάννης Αγγελικούσης: Σε κρίσιμη κατάσταση ο εφοπλιστής

Γιάννης Αγγελικούσης: Σε κρίσιμη κατάσταση ο εφοπλιστής
Γιάννης Αγγελικούσης: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την υγεία του Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Έλληνας εφοπλιστής νοσηλεύεται από το Σάββατο 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Γιάννης Αγγελικούσης, ηλικίας 73 ετών, ένιωσε το βράδυ της Παρασκευής αδιαθεσία, ενώ το πρωί του Σαββάτου υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο. Για αυτό μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο και αμέσως μπήκε σε καταστολή. Σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την υγεία του Έλληνα εφοπλιστή.

Γιάννης Αγγελικούσης: Ποιος είναι ο «κορυφαίος ελληνικής καταγωγής εφοπλιστής»;

Ο Γιάννης Αγγελικούσης είναι Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της «Angelicoussis Shipping Group», ιδρυθείσα από τον πατέρα του, Αντώνη Αγγελικούση. Είναι ο κορυφαίος, ελληνικής καταγωγής, εφοπλιστής για το 2017, σύμφωνα με την «Lloyd’s List». Γεννήθηκε το 1948, στην πόλη του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι γιος του Αντώνη Αγγελικούση και της Μαρίας Παπαλιού. Άρχισε να αναπλέκεται στην εταιρεία του πατέρα του από το 1973. Αδελφή του είναι η Άννα Αγγελικούση, η οποία αποτελεί και αυτή μια από τις ισχυρές γυναίκες της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας.

Γιάννης Αγγελικούσης

Εισήλθε στην εταιρεία του πατέρα του το 1973. Ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Angelicoussis Shipping Group το 1989, μετά τον θάνατο του πατέρα του Αντώνη Αγγελικούση. Το 1992 ίδρυσε την Kristen Navigation (μετονομάστηκε σε Maran Tankers Management το 2009), η οποία ανέλαβε το κομμάτι των tankers, ενώ το επόμενο έτος προχώρησε στις πρώτες παραγγελίες 5 πλοίων capesizes, χύδην φορτίου, από τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries. Εκείνη την εποχή ήταν τα μεγαλύτερα πλοία του είδους που είχε παραγγείλει ποτέ Έλληνας εφοπλιστής. Το 2000 αποφάσισε να επεκτείνει τον τομέα των tankers, με νέες παραγγελίες πλοίων Aframaxes, Suezmaxes και VLCCs.

Γιάννης Αγγελικούσης: Από τους κορυφαίους του χώρου της παγκόσμιας ναυτιλίας

Το 2000 η αδελφή του, Άννα, αποχώρησε και ίδρυσε τον δικό της εφοπλιστικό όμιλο (Pantheon Tankers, Alpha Bulkers, Alpha Gas.), ενώ το 2001 ο Γιάννης Αγγελικούσης απέκτησε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Τον Σεπτέμβριο του 2003 προχώρησε στην αγορά του πρώτου του πλοίου μεταφοράς LNG, του Maran Gas Asclepius, ιδρύοντας παράλληλα την θυγατρική Maran Gas Maritime που ασχολείται με τον τομέα των υγραεριοφόρων. Το 2005 η Marin Gas προχώρησε και στην πρώτη παραγγελία για πλοίο LPG.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης έχει κάνει συχνές εμφανίσεις στην «Lloyd’s List», ενώ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του χώρου της παγκόσμιας ναυτιλίας. Άλλωστε, εμφανίζεται κάθε χρόνο στη λίστα της Lloyd’s με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Το 2010 ήταν στην 6η θέση, το 2011 στην 9η, το 2012 στην 4η θέση, το 2013 στην 5η θέση, το 2014 στην 4η, το 2015 στην 5η, το 2016 στην 7η, το 2017 στην 8η, το 2018 στην 6η και το 2019 στην 7η.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments