Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Μη ανεκτή η βία κατά γυναικών

Φον ντερ Λάιεν: Μη ανεκτή η βία κατά γυναικών
Φον ντερ Λάιεν: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν καταδίκασε την απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, εξέλιξη που αποτελεί βήμα πίσω για τα δικαιώματα των γυναικών στη γειτονική χώρα.

Φον ντερ Λάιεν: Η δήλωσή της

«Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ανεκτή» τονίζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προσθέτει ότι «οι γυναίκες αξίζουν ένα ισχυρό νομικό πλαίσιο για την προστασία τους». «Υποστηρίζω τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και καλώ όλους τους υπογράφοντες να την επικυρώσουν» καταλήγει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Ζοζέπ Μπορέλ: Επικίνδυνο μήνυμα από την Τουρκία σε όλο τον κόσμο

Η απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης «στέλνει επικίνδυνο μήνυμα σε όλο τον κόσμο» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο ύπατος εκπρόσωπος τα ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Φον ντερ Λάιεν

Η Σύμβαση «στοχεύει στη διασφάλιση ουσιαστικής νομικής προστασίας σε γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών έχει αυξηθεί σε νέα επίπεδα παγκοσμίως ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και των πολλών συγκρούσεων, όπου οι γυναίκες είναι βασικά θύματα» αναφέρει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, σημειώνει ότι «τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ηγεσία και να ενισχύσουμε τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, όχι για να υποχωρήσουμε. Γι ‘αυτό δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε βαθιά απογοήτευση και δεν κατανοούμε την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αποσυρθεί από αυτήν τη σύμβαση που φέρει ακόμη και το όνομα της Κωνσταντινούπολης».

Γαλλία: «Αλληλεγγύη» στις γυναίκες της Τουρκίας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για την απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από τη διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα οπισθοδρόμηση σε ό,τι αφορά τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Φον ντερ Λάιεν

Γερμανία: «Λάθος σήμα» προς την Ευρώπη

«Λάθος σήμα» προς την Ευρώπη, αλλά κυρίως προς τις γυναίκες στην Τουρκία, χαρακτηρίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών την έξοδο της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Μια ακόμη οπισθοδρόμηση

Μια ακόμη οπισθοδρόμηση χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments