Διεθνή

Κορωνοϊός Βέλγιο: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη

Κορωνοϊός Βέλγιο: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη
Κορωνοϊός Βέλγιο: Μία νέα μετάλλαξη έχει πλήξει τις Βρυξέλλες, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το στέλεχος.

Ο κορωνοϊός στο Βέλγιο εξελίσσεται, ενώ η πολιτεία αναμένεται να λάβει περισσότερα μέτρα. Ο λόγος είναι μία νέα μετάλλαξη που έχει βρεθεί στη χώρα, η οποία ακόμα δεν έχει αναλυθεί πλήρως από τους επιστήμονες. Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη η πολιτεία έχει επιβάλλει απαγόρευση των “μη αναγκαίων ταξιδίων”, η οποία έληγε την 1η Μαρτίου.

Η νέα μετάλλαξη

Σε ότι αφορά τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίστηκε στο Βέλγιο από το πανεπιστήμιο της Λιέγης και προς το παρόν σχετίζεται με περίπου το 4% των λοιμώξεων στη χώρα. Το στέλεχος – B.1.214 ή “Spike Insertion” – ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο και η εξάπλωσή του παρακολουθείται στενά από ερευνητές από το ULiège και το KU Leuven, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir.

«Προς το παρόν, έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα με αυτήν την παραλλαγή και χρειάζονται πολύ περισσότερα στοιχεία για να μάθουμε τις επιδράσεις του ιού. Μπορούμε όμως να δούμε ότι αυξάνεται σταδιακά στο Βέλγιο, ιδίως στις Βρυξέλλες, στη Φλαμανδική Μπραμπάντ και στο Ενό», δήλωσε ο Βίνσεντ Μπουρς, καθηγητής ανθρώπινης γενετικής και επικεφαλής του εργαστηρίου ανάλυσης και αλληλουχίας Sars-Cov-2 στο πανεπιστήμιο της Λιέγης.

Η χαλάρωση των μέτρων

Και το Βέλγιο είχε μπει σε μία διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, είχε επιτραπεί η συνάθροιση οκτώ ατόμων αντί τεσσάρων, που ισχύει μέχρι τώρα.

Εν συνεχεία, από την 1η Απριλίου θα επιτρέπεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο με την παρουσία μέχρι 50 ατόμων και πάντα με τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Την Πρωτομαγιά αποφασίστηκε να ανοίξει η εστίαση, καθώς και η άσκηση σε εσωτερικούς χώρους σε μικρές ομάδες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους.

Τέλος, η Επιτροπή Διαβούλευσης αποφάσισε να συνεχιστεί η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών μέχρι τις 18 Απριλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Επιτροπή στην αντιμετώπιση των ψυχολογικών συνεπειών που έχει επιφέρει η μακροχρόνια παράταση των περιορισμών. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ειδική επιτροπή που θα εξετάσει και θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και στην ενδοοικογενειακή βία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments