Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα
Ελλάδα Εμβολιασμοί: Οι εμβολιασμοί ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Οι εμβολιασμοί μέχρι στιγμής ξεπέρασαν συνολικά το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Τις προηγούμενες μέρες ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή οι εμβολιασμοί θα επεκταθούν και στις ηλικίες των 70-74 ετών, ενώ σημειώνεται ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε στο Twitter ότι παραπάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας έχουν πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου στην Ελλάδα, ενώ οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ανέρχονται στους 470.000. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, ενώ ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών αναμένεται να αυξηθεί μετά την ένταξη κι άλλων ηλικιακών ομάδων στο στο Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης Κικίλιας Εμβολιασμοί

Εμβολιασμοί: Την Παρασκευή 26/3 ξεκινά ο εμβολιασμός της ηλικιακής κατηγορίας 70-74

Συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και αρχές Απριλίου, θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 65-69 ετών. Κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, ο κ. Θεμιστοκλέους υπενθύμισε ότι στις 19 Μαρτίου άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και ανέφερε πως ήδη έχουν κλειστεί 100.000 ραντεβού. Παράλληλα σήμερα μόλις ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων στα νοσοκομεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Μαρτίου. Επίσης στις 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί η εφαρμογή που θα μπορούν οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στην ομάδα Α νοσημάτων υψηλού κινδύνου.

Σχετικά με τη διάθεση των εμβολίων ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η Pfizer θα παραδώσει 1.100.000 δόσεις, η AstraZeneca 450.000 δόσεις, η Moderna 100.000 δόσεις και η Johnson & Johnson το επόμενο τρίμηνο θα παραδώσει 1,2 εκατ. δόσεις, προς τη χώρα μας. Επίσης ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Απριλίου πρόκειται να προστεθούν 272 εμβολιαστικά κέντρα.

Βασίλης Κικίλιας: H επίταξη των γιατρών ήταν αναπόφευκτη

Χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με την επίταξη των ιδιωτικών ιατρών, η οποία προκάλεσε το διχασμό στον ιατρικό κλάδο. Ο υπουργός δήλωσε ότι η απροθυμία των ιδιωτών γιατρών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για βοήθεια του ΕΣΥ ήταν εκείνη που προκάλεσε την επίταξη. Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο και το Υπουργείο Υγείας κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν σχετικά με την πανδημία. «Κάναμε υπομονή, αλλά η δημόσια υγεία είναι πάνω από το μικροσυνδικαλιστικό συμφέρον», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ για το ενδεχόμενο περαιτέρω επιτάξεων ιδιωτικών κλινικών ανέφερε: «ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική το πήραμε και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι ανταποκρίθηκαν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments