Πολιτική

Καραθανασόπουλος: Άφησαν αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας

Καραθανασόπουλος: Άφησαν αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας
Καραθανασόπουλος: «Οι τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι όλο αυτό το διάστημα άφησε αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας», ανέφερε.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος έχει αναφερθεί και στο παρελθόν κατά της κυβέρνησης αναφέροντας πως το ΚΚΕ καταψηφίζει δηλώσεις της, σχολίασε την κατάσταση στο ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. «Οι τελευταίες ενέργειες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν ότι όλο αυτό το διάστημα άφησε αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, για λειτουργία νέων ΜΕΘ και ταυτόχρονα για λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε 24ωρη βάση».

Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών γιατρών, σε πρόσφατη παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA». Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο μέτρο δεν φτάνει και απαιτείται «η πραγματική επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για τις οποίες η κυβέρνηση παζαρεύει με τους ιδιοκτήτες τους την αποζημίωση και αν θα ενταχθούν σε αυτό το σύστημα». Νίκος Καραθανασόπουλος

Επιπλέον, ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως «οι εξελίξεις δείχνουν ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας υγείας, καθώς ο δημόσιος καταρρέει και ο ιδιωτικός κερδίζει εκμεταλλευόμενος την πανδημία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος». Θυμίζουμε πως και στη συζήτηση του προϋπολογισμού που έγινε εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, «με την κυβέρνηση να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες, ότι χάρη στο εμβόλιο, θα έχουμε γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα», είχε τοποθετηθεί ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

Σημείωσε ότι αυτά λέγονται, παρότι η κυβέρνηση γνωρίζει για τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης, που είναι η κρίση υπερσυσσώρευσης του κεφαλαίου, που δεν μπορεί να επενδυθεί, διασφαλίζοντας ικανοποιητικά ποσοστά κέρδους στους κεφαλαιοκράτες. «Βεβαίως η πανδημία λειτούργησε ως καταλύτης», είχε συνεχίσει ο κ. Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα διάφορα περιοριστικά μέτρα «δεν οφείλονται σε κάποια αντικειμενική ανάγκη λόγω της πανδημίας, αλλά είναι αποτέλεσμα της θλιβερής κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο των δημοσίων συστημάτων υγείας. Είναι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, ενώ ο ανταγωνισμός για το φάρμακο και το εμβόλιο, αναδεικνύει το βασικό στίγμα του παρασιτικού συστήματος που ζούμε. Τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών αποτελούν προτεραιότητα σε βάρος της υγείας».

Νίκος Καραθανασόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments