Πολιτική

Πέτσας: Αδύνατο το άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου

Πέτσας: Αδύνατο το άνοιγμα λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου
Πέτσας: Φαίνεται να είναι αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με τα δεδομένα που έχουμε τώρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών.

Ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είχε μιλήσει και σε παλαιότερη συνέντευξή του για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ισχυριζόμενος πως είναι εφικτό από το τέλος Μαρτίου με την προτροπή να τηρούνται όλα τα μέτρα όσο το δυνατόν καλύτερα, προέβη σε νέες δηλώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, όπως είχε ανακοινωθεί και ήλπιζαν οι επιχειρηματίες.

Πέτσας: Αν χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες επιτάξεις κλινικών και υπηρεσιών

Σε νέα του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ λοιπόν, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας φανέρωσε πως είναι αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με τα δεδομένα που έχουμε τώρα. «Πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί», τόνισε.

Στέλιος Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας

Στη συνέχεια, ο κος Πέτσας επεσήμανε πως εφόσον χρειαστεί θα γίνουν κι άλλες επιτάξεις κλινικών και υπηρεσιών. Ωστόσο, διευκρίνισε πως είναι μια διαδικασία που κοστίζει. Παράλληλα, εκτίμησε ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα. Επιπλέον, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα. Τέλος, ο κ. Πέτσας έκλεισε με την ευχή αυτό να είναι το τελευταίο lockdown που ζούμε.

Πέτσας: «Πρέπει να πάρουμε σκληρές αποφάσεις»

Το μέτρο της επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών και υπηρεσιών για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού είναι κάτι που εξέταζε η ελληνική κυβέρνηση σε περίπτωση που η εθελοντική προσφορά δεν ήταν επαρκής. Είναι κάτι εξάλλου, που είχε αναφέρει και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, πριν από μερικές ημέρες. «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έχουμε πει ότι θα χρησιμοποιούμε τους δημόσιους πόρους και όποτε χρειάζεται, θα συνεργαζόμαστε με τους ιδιωτικούς πόρους για να στηρίξουμε το σύστημα υγείας».

«Όταν φτάνουμε όμως, σε κάποια όρια και δεν υπάρχει αυτή η εθελοντική συνεργασία, θα πρέπει η οργανωμένη πολιτεία, εν προκειμένω η κυβέρνηση, να παίρνει σκληρές αποφάσεις. Επομένως, εάν χρειάζεται να πάμε σε επιτάξεις ή επιστρατεύσεις ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, θα το κάνουμε», είχε τονίσει ο κ. Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Όπως είχε εξηγήσει και ο ίδιος, «η πραγματικότητα είναι εκείνη που καθορίζει πόσο πιεστική είναι η ανάγκη να υπάρξει εθελοντική συνεισφορά γιατρών. Είναι ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο θέμα αυτό. Δεν είναι η πανδημία ευκαιρία να λύσουμε συντεχνιακά ζητήματα, ούτε ζητήματα που χρονίζουν. Είναι η στιγμή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες της πανδημίας. Για αυτό είτε θα υπάρξει αυτή η εθελοντική συνεισφορά που όλοι πιστεύουμε ότι θα υπάρξει, είτε ο πρωθυπουργός θα ασκήσει το προνόμιό του που είναι και η επίταξη υπηρεσιών. Γιατί ο χρόνος είναι κρίσιμο μέγεθος. Δεν μπορούμε να συζητάμε αέναα. Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments