Διεθνή

Βέλγιο lockdown: Θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες

Βέλγιο lockdown: Θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες
Βέλγιο lockdown: Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν στη χώρα για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Η κατάσταση με τον κορωνοϊό χειροτερεύει και εκεί.

Το Βέλγιο μπαίνει σε νέο lockdown. Η κατάσταση σε πολλές χώρες της Ευρώπης χειροτερεύει με το νέο κύμα του κορωνοϊού να οδηγεί σε έκτακτα μέτρα. Να σημειώσουμε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν έμεινε στη Γαλλία λόγω της κατάστασης εκεί και δεν ήρθε για τις εκδηλώσεις για την Ελληνική Επανάσταση στην Ελλάδα, ενώ οι πολίτες έχουν κουραστεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τι έγινε στη Γερμανία σήμερα με την Άνγκελα Μέρκελ να παίρνει πίσω το lockdown που ανακοίνωσε για το Πάσχα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της Eιρήνης Ζαρκαδούλα για την ΕΡΤ από τις Βρυξέλες, ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντερ Κρόο ανακοίνωσε νέα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν από το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαρτίου θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Δευτέρα, τα μαθήματα σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης θα ανασταλούν έως τις 2 Απριλίου, ενώ αναμένεται να ανοίξουν ξανά πλήρως από τις 19 Απριλίου. Τα νηπιαγωγεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά.

Βέλγιο lockdown: Τι ισχύει για τα καταστήματα

Από το Σάββατο που μας έρχεται, τα μη ιατρικά επαγγέλματα επαφής, όπως τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα κλείσουν. Τα μη απαραίτητα καταστήματα μπορούν να δέχονται πελάτες μόνο μετά από ραντεβού. Οι παραδόσεις στο σπίτι και η επιλογή παραλαβής παραμένουν δυνατές, εάν δεν υπάρχει φυσική επαφή και καμία είσοδος στο κατάστημα.

Οι πολίτες θα επιτρέπεται να συναντώνται σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε ομάδες τεσσάρων ατόμων (χωρίς να υπολογίζονται παιδιά κάτω των 12 ετών). Ο αριθμός των συμμετεχόντων για στατικές διαδηλώσεις θα περιοριστεί σε 50.

Βέλγιο lockdown: Πιο αυστηρά μέτρα για την τηλεργασία

Η τηλεργασία παραμένει υποχρεωτική και θα υπάρξουν «πρόσθετοι έλεγχοι και αυστηρότερες κυρώσεις» για εταιρείες που δεν ακολουθούν τον κανόνα.

Η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών θα παραμείνει σε ισχύ. «Δεν είναι η ώρα να ταξιδέψεις στο εξωτερικό. Επιπλέον, θα αυξήσουμε τους ελέγχους στα σύνορα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα» τόνισε, σε δηλώσεις του, ο Βέλγος πρωθυπουργός.

Να σημειώσουμε ότι και άλλες χώρες, όπως η Βρετανία, έχουν πάρει έκτακτα μέτρα για να αποτρέψουν τα ταξίδια στο εξωτερικό, όπως η Βρετανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments