Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Η κ. Κεραμέως είναι έκθετη από την πολιτική της αδιαφάνειας

ΚΙΝΑΛ: Η κ. Κεραμέως είναι έκθετη από την πολιτική της αδιαφάνειας
ΚΙΝΑΛ: «Η κ. Κεραμέως εδώ και 10 μήνες δεν δημοσιοποιούσε τη σύμβαση με την Cisco παρά το γεγονός ότι ήταν θεσμικά και πολιτικά υποχρεωμένη», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Τομέας Παιδείας του ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του ρίχνει τα βέλη του προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τη σύμβαση με την εταιρεία Cisco που αφορά στην τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας. Όπως σημειώνει, “η υπουργός εμπαίζει τη Βουλή των Ελλήνων, τον πολιτικό κόσμο, την εκπαιδευτική κοινότητα, την ελληνική κοινωνία, ασκώντας αντιεκπαιδευτική πολιτική”.

Συγκεκριμένα το ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κ. Κεραμέως πως δεν παίρνει μέτρα για τη τηλεκπαίδευση και πως διαβεβαιώνει ότι όλα βαίνουν καλώς. «Η κ. Κεραμέως εδώ και 10 μήνες δεν δημοσιοποιούσε τη σύμβαση με την Cisco παρά το γεγονός ότι ήταν θεσμικά και πολιτικά υποχρεωμένη. Τώρα διαφάνηκε ότι η προσφορά της Cisco στην πρώτη φάση της πανδημίας ήταν προσχηματική, γιατί στη δεύτερη φάση της πανδημίας η ίδια εταιρία αμείβεται από το ελληνικό Δημόσιο, για να συνεχίσει την τηλεκπαίδευση με το αντίτιμο των 2 εκατομμυρίων ευρώ» τονίζει.

ΚΙΝΑΛ: Προσπάθεια για αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει στην υπουργό Παιδείας πως με τη «πρόσφατη κρίση στο “ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ” δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την συνεχή προσπάθεια της για αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης» και συνεχίζει λέγοντας ότι «καταδεικνύεται με τον πιο εμφαντικό τρόπο η ανάγκη να συνεχιστεί το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ με την ενίσχυση των σχετικών δημόσιων θεσμών: του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, του εκπαιδευτικού αποθετηρίου του ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟΥ, των ασύγχρονων πλατφορμών e-me, e-class, του Ψηφιακού Σχολείου κ.λπ., που εγκαταλείφθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από τη σημερινή της ΝΔ».

«Η κ. Κεραμέως και η ΝΔ είναι έκθετη από την πολιτική της αδιαφάνειας. Επιμένουμε σταθερά και αταλάντευτα για την εδώ και τώρα δημιουργία εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη “Ψηφιακής Παιδείας”, με δημόσιο θεσμικό διάλογο για να μπορέσει τη χώρα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας γενιάς και των καιρών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ: Τι συνέβη με τη σύμβαση

Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου με απόφαση της υπουργού παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δημοσιεύθηκε στη σελίδα του υπουργείου η σύμβαση με την Cisco, η οποία προσφέρει την πλατφόρμα της (Webex) για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Ωστόσο, όπως προκύπτει το λογισμικό δεν φαίνεται να είναι «δωρεάν» αλλά να έχει κοστίσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ την ίδια ώρα η εταιρεία έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments