Πολιτική

Κεραμέως σχολεία: Όχι μαθήματα μέσα στο Πάσχα

Κεραμέως σχολεία: Όχι μαθήματα μέσα στο Πάσχα
Κεραμέως σχολεία: Για το σχολικό έτος και για τη CISCO μίλησε η Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου.
Κεραμέως σχολεία: Για το σχολικό έτος και για τη CISCO μίλησε η Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου.

Για τα σχολεία μίλησε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΙ. Η υπουργός Παιδείας σε προηγούμενες δηλώσεις της, είχε ανακοινώσει ότι το σχολικό έτος αναμένεται να παραταθεί μέσα στον Ιούνιο. Ακόμη, είχε ανακοινώσει την ημερομηνία της έναρξης των Πανελληνίων τον Ιούνιο.

Σε ότι αφορά δε τη συνέντευξη, η υπουργός Παιδείας Κεραμέως τόνισε πως δεν υπάρχει σκέψη για μαθήματα μέσα στο Πάσχα. Υπενθύμισε δε ότι είναι υπό συζήτηση μια μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου, ενώ οι Πανελλαδικές δρομολογούνται για να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο. Ακόμη επεσήμανε την ιδιαίτερη μέριμνα που υπάρχει στην επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Κεραμέως σχολεία: Το άνοιγμα των σχολείων και οι προαγωγικές εξετάσεις

Η υπουργός Παιδείας, ανέφερε ότι για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων γίνονται τακτικότατες συζητήσεις με τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Η επιθυμία είναι να ανοίξουν το συντομότερο, ωστόσο δεν προσδιόρισε ημερομηνία για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Σχετικά με τις προαγωγικές εξετάσεις ανέφερε ότι όλα είναι στο τραπέζι και πως οι αποφάσεις για το εάν θα διεξαχθούν θα ληφθούν όταν διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για το διάστημα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Κεραμέως σχολεία: «Ως εδώ τα ψέματα πια είναι αδιανόητα»

Συνεχίζοντας, η κα Κεραμέως απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφορά με τη σύμβαση με τη Cisco για την τηλεκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας Webex. Χαρακτήρισε το πρώτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ πως η πλατφόρμα δεν είναι δωρεάν και έδειξε τη σύμβαση παραχώρησης στην οποία αναφέρει ότι το webex παραχωρείται δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021. «Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο», τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί.

Στη συνέχεια όπως είπε, για να μην δαπανηθούν νέα κονδύλια, το υπουργείο ενεργοποίησε ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει σε αυτή τη διαδικασία προϊόντα της ίδιας εταιρίας».

Σχετικά με το κόστος τόνισε ότι η κάθε άδεια για τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ το χρόνο. «Το δεύτερο «απροκάλυπτο» ψέμα» σύμφωνα με την υπουργό, είναι ότι «δόθηκαν προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην Cisco». Απάντησε ότι «Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης, ενώ η αρμόδια αρχή έχει εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έχει κρίνει σύννομη τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης».

Κεραμέως

Κεραμέως: Ο νόμος εφαρμόστηκε στο ΑΠΘ

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments