Πολιτική

Πέτσας: Πολύ παραγωγικοί οι επόμενοι μήνες

Πέτσας: Πολύ παραγωγικοί οι επόμενοι μήνες
Πέτσας: Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, «οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ παραγωγικοί, εντάσσοντας έργα».

Ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είχε μιλήσει για σταδιακό άνοιγμα από το τέλος του μήνα ενώ είχε προβεί στην ανακοίνωση σειράς μέτρων για κάθε σεισμόπληκτο δήμο, διαβεβαίωσε την ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης πως δεν θα μείνει αδιάθετο ούτε ένα ευρώ από τα 2,5 δισεκατομμύρια του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Επίσης, εξήγγειλε τη θέσπιση πλαφόν για το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης έργων που θα μπορεί ο κάθε δήμος να διεκδικήσει από το πρόγραμμα. «Θέλουμε όλη η χώρα να γίνει ένα εργοτάξιο», είπε.

Πέτσας: «Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ παραγωγικοί»

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, παρεμβαίνοντας στην πρόσφατη  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που έγινε με τηλεδιάσκεψη, «οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ παραγωγικοί, εντάσσοντας έργα». Παράλληλα, ο κ. Πέτσας αποκάλεσε τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης «συμμάχους» και «πρεσβευτές» στις τοπικές κοινωνίες του μεγάλου αυτού «εμβληματικού προγράμματος».

Στέλιος Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας

Πέτσας: «Μπορούμε να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια»

Σε ό,τι αφορά το πλαφόν, υπογράμμισε ότι θα είναι «εύλογο». Ο  κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην υπογραφή, πρόσφατα, δανειακής σύμβασης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Με αυτήν, τόνισε, «μπορούμε να σχεδιάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια πώς θα προχωρήσουμε το 2022 και 2023 που είναι κρίσιμα για την υλοποίηση». Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός επιβεβαίωσε και την παράταση, έως τέλη Απριλίου, της σχετικής προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο πρόγραμμα.

Στέλιος Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments