Πολιτική

Μυρσίνη Ζορμπά: Τι είπε για την 25η Μαρτίου

Μυρσίνη Ζορμπά: Τι είπε για την 25η Μαρτίου
Μυρσίνη Ζορμπά: Σε μια ιδιαίτερα επικριτική δήλωση για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου προχώρησε η πρώην Υπουργός Πολιτισμού.

Με επικριτικό τόνο σχολίασε τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 η πρώην Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Μυρσίνη Ζορμπά: Η ανάρτησή της

«Μετά το τέλος της παρέλασης και τον κενό νοήματος επίσημο εορτασμό με την ελεήμονα συνδρομή κάτι αγγαρεμένων ξένων επισήμων στον έρημο δημόσιο χώρο της πονεμένης και σε αποκλεισμό πόλης, μετά την ασημαντολογία και τιποτολογία των σχολιασμών της δημόσιας τηλεόρασης, μετά τις αερολογίες και τις αφόρητες κοινοτοπίες λόγων και χαιρετισμών, ας ξαναβρούμε το χιούμορ και την αλήθεια μας κι ας ξεχάσουμε γρήγορα όσα είδαμε», ανέφερε με ανάρτησή της στο facebook.

Μυρσίνη Ζορμπά: Λίγα λόγια για την πρώην Υπουργό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949, σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Αθηνών (1968-1972), ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Φιλοσοφία του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza (υπότροφος της Ιταλικής Κυβέρνησης). Η διδακτορική της διατριβή έχει τίτλο «Η κρατική πολιτική για το βιβλίο» (Πάντειον Πανεπιστήμιο, 1992). Δίδαξε θεωρία και πολιτική του πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1992-1995 και 2005-2007) και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (2006-2012) και διετέλεσε διευθύντρια του Βιομηχανικού Μουσείου Σύρου (2008-2009).

Μυρσίνη Ζορμπά

Η Μυρσίνη Ζορμπά

Είναι ερευνήτρια πολιτισμικής πολιτικής. Διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού, μέλος της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκδότρια στις εκδόσεις «Οδυσσέας», ήταν η πρώτη διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και πρόεδρος του ΔΣ της εθελοντικής οργάνωσης «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

25η Μαρτίου: Η στρατιωτική παρέλαση

Η στρατιωτική παρέλαση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στην Αθήνα με την οποία κορυφώθηκε ο εορτασμός για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης, ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί της 25ης Μαρτίου, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής Δημοκρατίας.

Μυρσίνη Ζορμπά

Η Μυρσίνη Ζορμπά

Τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες και τις απαραίτητες αποστάσεις, στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μεταξύ άλλων, πέρα από την Πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλη της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλλης και η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί. Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments