Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Μηδέν θάνατοι μετά από έξι μήνες

Βρετανία κορωνοϊός: Μηδέν θάνατοι μετά από έξι μήνες
Βρετανία κορωνοϊός: Το Λονδίνο κατέγραψε μηδενικό αριθμό θανάτων ύστερα από 6 μήνες.

Ευχάριστα νέα έρχονται από το Λονδίνο, το οποίο χθες, Κυριακή, κατέγραψε μηδενικό αριθμό θανάτων από κορωνοϊό. Σύμφωνα με το BBC, είναι κάτι που συνέβη για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες. Επιπλέον, τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού αρχίζουν να αίρονται σταδιακά.

Κατά το βρετανικό δίκτυο, τα στοιχεία της Public Health England (PHE) για τις 28 Μαρτίου έδειξαν ότι δεν καταγράφηκαν στο Λονδίνο θάνατοι ασθενών, οι οποίοι να είχαν διαγνωστεί πρόσφατα θετικοί στον κορωνοϊό. «Αυτό είναι ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην κανονικότητα» τόνισε ένας γιατρός σχολιάζοντας την είδηση στο BBC.Σημειώνεται ότι το Λονδίνο «χτυπήθηκε» από την πανδημία, με αποκορύφωμα τον περασμένο Απρίλιο, όπου καταγράφονταν περίπου 230 θάνατοι ημερησίως. Οι θάνατοι σχετίζονταν με επιπλοκές του κορωνοϊού.

Η Βρετανία αίρει τα μέτρα

Η Βρετανία προχωρά σταδιακά σε άρση των μέτρων. Συγκεκριμένα από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους περισσότερα από έξι άτομα ή δύο οικογένειες, ενώ εξωτερικοί χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως γήπεδα τένις και μπάσκετ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εφαρμογή των περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βρετανία είναι ένα πιο επιτυχημένα σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά υπάρχουν ανησυχίες για τις προμήθειες και τα υψηλά ποσοστά μολύνσεων σε άλλα μέρη της Ευρώπης, αλλά και για τον συνεχιζόμενο εντοπισμό νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού. «Πρέπει να παραμείνουμε προσεχτικοί με τα περιστατικά που αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη και τα νέα παραλλαγμένα στελέχη» δήλωσε ο Τζόνσον. «Παρά τη σημερινή χαλάρωση των μέτρων, όλοι πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, να θυμούνται, τα χέρια, το πρόσωπο και τις αποστάσεις και να προχωρούν στον εμβολιασμό τους, όταν καλούνται».

Βρετανία: Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται

Σχετικά με τους εμβολιασμούς στη Βρετανία, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά. Μέχρι στιγμής 30.151.287 άνθρωποι συνολικά έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν αριθμό που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 57% όλων των ενηλίκων. Την ίδια ώρα, 3.527.481 πολίτες έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου τους. «Το εμβόλιο σώζει ζωές και είναι η διέξοδός μας από αυτή την πανδημία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. Σημειώνεται ότι η Βρετανία ακολουθεί διαφορετική πολιτική, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, δίνοντας έμφαση στον εμβολιασμό με την πρώτη δόση όσο περισσότερων πολιτών δύναται. Η χώρα ισχυρίζεται πως έχει φροντίσει να διασφαλίσει ότι οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθούν εγκαίρως χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments