Κόσμος

Σπίλμπεργκ: Δωρεά δύο εκατομμυρίων σε ΜΚΟ

Σπίλμπεργκ: Δωρεά δύο εκατομμυρίων σε ΜΚΟ
Σπίλμπεργκ: Ο διάσημος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ κάνει δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων σε ΜΚΟ που επικεντρώνουν τη δράση τους στη φυλετική και οικονομική δικαιοσύνη.
Σπίλμπεργκ: Ο διάσημος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ κάνει δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων σε ΜΚΟ που επικεντρώνουν τη δράση τους στη φυλετική και οικονομική δικαιοσύνη.

Ο διάσημος Χολιγουντιανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με το Ίδρυμα που απονέμει το βραβείο Genesis, το «Εβραϊκό βραβείο Νόμπελ» το οποίο ο ίδιος παρέλαβε τον Φεβρουάριο.  Ιδιαίτερα, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει το χρηματικό ποσό που έλαβε μαζί με το βραβείο, ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων, σε δέκα μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που επικεντρώνουν τη δράση τους στη φυλετική και οικονομική δικαιοσύνη στις ΗΠΑ. Επιπλέον, πρόκειται να διαθέσει ένα ακόμα εκατομμύριο μαζί με τη σύζυγό του στους συγκεκριμένους οργανισμούς.

Στίβεν Σπίλμπεργκ: «Η ευθύνη μας είναι να δράσουμε τώρα»

«Η Αμερική είναι αντιμέτωπη με κρίση και η ευθύνη μας είναι να δράσουμε τώρα – έτσι ώστε η Αμερική να μπορεί να γίνει “η Αμερική ξανά, η χώρα που δεν ήταν ποτέ μέχρι τώρα, και πρέπει να είναι”», δήλωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ παραπέμποντας στους στίχους του ποιητή Λάνγκστον Χιούζ. «Ο Ιουδαϊσμός και η Εβραϊκή ιστορία ξεκινούν με δύο αφηγήσεις: Γένεσις και Έξοδος, ιστορίες για τη δημιουργία και απελευθέρωση από την καταπίεση, για την ανακάλυψη της φωνής της ηθικής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Από αυτές τις καταγραφές προέρχονται οι ηθικές αρχές που μας επιβάλλουν να εργαστούμε για περισσότερο δίκαιο και ισότιμο κόσμο».

«Είναι τιμή μου να είμαι μεταξύ των βραβευθέντων με το Βραβείο Genesis, και θα δωρίσω το χρηματικό έπαθλο και μαζί με την Κέιτ θα διαθέσουμε κεφάλαια από το Ίδρυμά μας για να εμπνεύσουμε οργανώσεις κοινωνικής δικαιοσύνης -εβραϊκές και κοσμικές- που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια πιο δίκαιη Αμερική. Θαυμάζουμε αυτούς τους οργανισμούς για την ειλικρίνεια και το όραμά τους και παροτρύνουμε όλους όσοι μοιράζονται το ίδιο όραμα να συνεισφέρουν, ώστε το έργο αυτών των μη κερδοσκοπικών οργανισμών να μπορεί να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί» τόνισε ο αμερικανός σκηνοθέτης.

Οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που θα ενισχυθούν

Οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση είναι οι Avodah, Black Voters Matter, Collaborative for Jewish Organizing, Dayenu – A Jewish Call to Climate Action, Jews of Color Initiative, Justice for Migrant Women, National Domestic Workers Alliance, Native American Rights Fund, One Fair Wage και Religious Action Center of Reform Judaism.

Σημειώνεται ότι το βραβείο Genesis Prize απονέμεται από το Genesis Prize Foundation σε προσωπικότητες για τα εξαίρετα επαγγελματικά επιτεύγματά τους, τη συμβολή τους στην ανθρωπότητα και τη δέσμευση στις εβραϊκές αξίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments