Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών

Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών
Εμβολιασμοί: Στη χθεσινή ενημέρωση έγινε γνωστό ότι τη δεύτερη μέρα του Απριλίου θα ξεκινήσουν να κλείνουν ραντεβού όσοι είναι 65 με 69 ετών.

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα συνεχίζονται και σύμφωνα με τα στοιχεία από το emvolio.gov.gr, την επίσημη σελίδα ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς, στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί με μία ή δύο δόσεις 1.604.238 πολίτες μέχρι χθες Δευτέρα το απόγευμα. Στη χθεσινή ενημέρωση ο Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσε ότι την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την επόμενη ηλικιακή ομάδα, αυτή των ατόμων 65-69 ετών, ενώ η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο κομβικό ζήτημα των θρομβώσεων και αν σχετίζονται με το εμβόλιο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε, επίσης, πως λειτουργεί ο μηχανισμός που αφορά τις αδιάθετες δόσεις. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η καθολική εφαρμογή του μέτρου για τις αδιάθετες δόσεις αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα και να μπουν σε λίστα αναμονής.

Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών

Εμβολιασμοί: Στις 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών

Όταν υπάρχει κάποια δόση διαθέσιμη, η πλατφόρμα θα επιλέγει τον επόμενο στην λίστα αναμονής στον οποία θα πηγαίνει μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο σε ποιο εμβολιαστικό κέντρο θα πρέπει να μεταβεί ώστε να εμβολιαστεί.

Με αυτή τη διαδικασία, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται νωρίτερα από το προκαθορισμένο. Επίσης, από την 1η Απριλίου ενεργοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εμβολιαστικά κέντρα.

Εμβολιασμοί: Τι γίνεται με τις θρομβώσεις

Η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο ζήτημα των θρομβώσεων που ανησυχεία πολλούς πολίτες και ειδικούς. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είπε ειδικά για το εμβόλιο της AstraZeneca. «Είναι ένα εμβόλιο που αυτού του τύπου οι αναφορές (σ.σ. για τα περιστατικά θρομβώσεων) κλονίζουν την εμπιστοστύνη. Ο ΕΜΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν από τις τυχόν παρενέργειες», συνέχισε, μιλώντας για 28 περιπτώσεις τέτοιου τύπου παρενεργειών σε σύνολο 17.000.000 δόσεων εμβολίων.

«Υπάρχει ένας βασικός μηχανισμός για να σκεφτούμε πώς μπορούμε να τον διαγνώσουμε και να τον αναστείλουμε», συμπλήρωσε η κ. Θεοδωρίδου. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα θρομβωτικά επεισόδια που σχετίζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca δεν διαφέρουν από τα θρομβωτικά επεισόδια που παρατηρούνται στον γενικό πληθυσμό και δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να γίνει το εμβόλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments