Οικονομία

Σταϊκούρας: Τι ανέφερε για τα τέλη κυκλοφορίας, επίδομα θέρμανσης και για τις επιχειρήσεις

Σταϊκούρας: Τι ανέφερε για τα τέλη κυκλοφορίας, επίδομα θέρμανσης και για τις επιχειρήσεις
Σταϊκούρας: Στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις, το επίδομα θέρμανσης, τα τέλη κυκλοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις, το επίδομα θέρμανσης, τα τέλη κυκλοφορίας, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Τέλη κυκλοφορίας

Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας, η πληρωμή των οποίων πρέπει να γίνει μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, είπε ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι σκέψη για να δοθεί νέα παράταση, ούτε σενάριο για στοχευμένες μειώσεις ή διευκολύνσεις στην πληρωμή.

Επίδομα θέρμανσης

Για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, κάλεσε τους περίπου 25.000 δικαιούχους που δεν έχουν δώσει ακόμη το IBAN να το κάνουν μέχρι τις 10:00 σήμερα το πρωί, ώστε να πάρουν τα χρήματα τους σήμερα το απόγευμα. Πρόσθεσε ότι όπως υπήρξε πρόβλεψη για όσους έβαλαν πετρέλαιο τον Ιανουάριο του 2021, θα υπάρξει πρόβλεψη και για αυτούς που θα βάλουν πετρέλαιο τον Φεβρουάριο.

Ηλεκτρονικές συναλλαγές

Στην περίπτωση να μην ισχύσει για όσο διαρκεί η πανδημία η υποχρέωση για ηλεκτρονικές συναλλαγές σε ύψος τουλάχιστον 30% του εισοδήματος, είπε ότι αυτό θα αποφασιστεί όταν υπάρχουν και θα εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα για τις συναλλαγές την περίοδο της πανδημίας.

Τι θα γίνει με τις επιταγές

Για τις επιταγές που σφραγίστηκαν μέσα στον Ιανουάριο και πριν τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση στην πληρωμή τους, είπε ότι η ρύθμιση θα έχει αναδρομικό χαρακτήρα.

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται μείωση ενοικίου

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για εργαζομένους και επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ανάμεσα στα μέτρα στήριξης είναι και η μείωση ενοικίου 100% για τα ενοίκια επιχειρήσεων που επλήγησαν.

Πιο συγκεκριμένα, απαλλαγή 100% από ενοίκια για επιπλέον ένα μήνα τουλάχιστον, δηλαδή και τον Μάρτιο, για κλάδους που επλήγησαν ιδιαίτερα και ειδικά την Εστίαση, με αφορολόγητη αποζημίωση 80% για τους εκμισθωτές από το κράτος.

Οι υπόλοιποι πληρώνουν 60% ενοίκιο και το κράτος καλύπτει στους ιδιοκτήτες το 30% της ζημίας. Παράλληλα, όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή όπως επιχειρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού δικαιούνται πλήρη απαλλαγή στα επαγγελματικά ακίνητα από τον μήνα Μάρτιο σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και το λιανεμπόριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments