Πολιτική

Πολάκης Πλεύρης: Σύγκρουση στη Βουλή – Η αντίδραση της ΝΔ

Πολάκης Πλεύρης: Σύγκρουση στη Βουλή – Η αντίδραση της ΝΔ
Πολάκης Πλεύρης: Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ο Θάνος Πλεύρης αφού τόνισε ότι δεν ανέχεται η παράταξή του όσα είπε ο Παύλος Πολάκης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν τον εκφράζουν.

Ο Παύλος Πολάκης και ο Θάνος Πλεύρης συγκρούστηκαν στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής κατά του Νίκου Παππά, με αποτέλεσμα το Κοινοβούλιο να μετατραπεί σε «κόλαση». Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην παράταξη των Κολοκοτρωναίων και του Βελουχιώτη, ενώ η ΝΔ σε εκείνη «των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου, των χουντικών».

«Αυτά τα δύο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα», προέταξε ο πρώην υπουργός, προκαλώντας χάος στην Ολομέλεια. Ο Θάνος Πλεύρης, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αφού τόνισε ότι δεν ανέχεται η παράταξή του όσα είπε ο Παύλος Πολάκης, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν τον εκφράζουν. «Δεν θα ανεχθούμε αυτή τη λάσπη από εσάς. Μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλες τον τόπο και τη δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια άθλιας διακυβέρνησης σας», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να επανέρχεται δριμύτερος.

Τον λόγο έλαβε και ο προεδρεύων της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου σχολιάζοντας ότι ο κ. Πολάκης θα πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που ταυτίζονται μαζί του πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή η οποία άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφυλίου, που πήρε τις σωστές για τη χώρα αποφάσεις κατά το παρελθόν και διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του διαφωτισμού. «Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία και το σύνταγμα του Καραμανλή. Να είναι προσεκτικοί όσοι μιλούν για τη Νέα Δημοκρατία και ο Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε μαζί του», είπε ενώ ο Θ. Πλεύρης προσέθεσε πως «μετά τον εμφύλιο σπαραγμό αυτή η ΝΔ έθεσε τις βάσεις για να έχουμε τη Δημοκρατία που έχουμε».

Πολάκης Πλεύρης: Η ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία

Η ΝΔ κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, «να αποκηρύξει δημόσια» όσα ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής του κόμματος Παύλος Πολάκης. «Αν ο κ. Τσίπρας δεν αποκηρύξει δημόσια τα όσα εκστόμισε σήμερα ο συνεργάτης του, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι το πραγματικό πρόσωπό του. Ότι λέει όσα δεν θέλει να εκστομίσει ο ίδιος κι ότι είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε σήμερα να στείλει στη Βουλή το “δεύτερο εγώ του” για να συκοφαντήσει και να δυναμιτίσει τη συζήτηση, ώστε να μην ακούσει κανείς την αλήθεια για τον ρόλο του κ. Παππά σε αυτήν τη τόσο σημαντική υπόθεση, που μέσω της Δικαιοσύνης ήρθε στη Βουλή,», προσθέτει η ΝΔ και καταλήγει στο εξής: «Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε σε χυδαιότητα ακόμη και τον γνωστό εαυτό του. Σε ένα εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μίσους παρουσίασε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως το κόμμα των μαυραγοριτών και των δωσίλογων. Οι χυδαιότητες Πολάκη μόνο ντροπή αποτελούν για το Κοινοβούλιο. Ό,τι και να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Η δυσώδης αυτή υπόθεση θα ερευνηθεί μέχρι το τέλος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments