Ελλάδα

Σχολεία: Άνοιγμα με self tests – Προτεραιότητα στα λύκεια

Σχολεία: Άνοιγμα με self tests – Προτεραιότητα στα λύκεια
Σχολεία: Έχει ήδη αποφασιστεί η παράταση της σχολικής χρονιάς ως το τέλος Ιουνίου. Τι θα γίνει με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Παραμένει το “λουκέτο” στα σχολεία, παρά τα σενάρια των τελευταίων ημερών που ήθελαν τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις. Τα επιδημιολογικά δεδομένα που εξετάστηκαν χθες στην συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων έβαλαν φρένο στο να ακουστεί κουδούνι τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας ήλπιζε σε ένα άνοιγμα την προσεχή Δευτέρα (5 Απριλίου), με τους ειδικούς να αποφασίζουν πως θα αξιολογήσουν ξανά την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα. Έτσι, πλέον το καλύτερο σενάριο για το άνοιγμα των σχολείων μετατίθεται για τις 12 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει δεδομένο πως η επιστροφή στις τάξεις θα γίνει με την υποχρεωτική χρήση των self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σχολεία: Οι μαθητές και οι καθηγητές θα πρέπει να κάνουν τα self test κάθε εβδομάδα, με τους γονείς να παραλαμβάνουν τα τεστ από τα φαρμακεία.

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα στην ΕΡΤ. «Αν υπάρχει θετικό τεστ, θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο» συμπλήρωσε.

Νίκη Κεραμέως

Σχολεία: Προτεραιότητα στα λύκεια και τη Γ’ τάξη

Όπως έχει τονιστεί τις προηγούμενες ημέρες, προτεραιότητα έχουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, ενώ όσον αφορά την επανεκκίνηση στα δημοτικά όλα είναι ανοιχτά, αλλά αναμένεται να ανοίξουν τελευταία. Ένας λόγος που είχαν κλείσει τα δημοτικά μετά το άνοιγμά τους, ήταν όπως είπαν οι ειδικοί, η κινητικότητα των γονέων που μεταφέρουν τα παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός έξω από τα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση, φέτος δεν πρόκειται να γίνουν μαθήματα ούτε δια ζώσης ούτε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, όπως έγινε πέρυσι στην διάρκεια του lockdown. Ωστόσο, φέτος η σχολική χρονιά θα πάρει παράταση ως το τέλος Ιουνίου. Ο λόγος που δίνεται προτεραιότητα στα λύκεια είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που έχουν τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα γίνουν στην ώρα τους όπως έχει προγραμματιστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments