Καιρός

Μάρτιος 2021: Από τους πιο κρύους των τελευταίων ετών

Μάρτιος 2021: Από τους πιο κρύους των τελευταίων ετών
Μάρτιος 2021: Ο μήνας που πέρασε αποδείχθηκε από τους πιο κρύους των τελευταίων χρόνων σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Meteo.

Ο Μάρτιος του 2021 σύμφωνα με τα στοιχεία του Meteo ήταν από τους πιο κρύους μήνες των τελευταίων ετών. Άλλωστε, ακόμα και σήμερα ειδικά στα νότια της χώρας είχαμε βροχές και κρύο, ενώ τις προηγούμενες μέρες οι μετεωρολόγοι μιλούσαν για «σύντομο χειμώνα» στα τέλη του Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η μέση τιμή των μεγίστων θερμοκρασιών για τον μήνα Μάρτιο ήταν ανάμεσα στις 4 χαμηλότερες της τελευταίας δεκαετίας για όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας. Οπότε επιβεβαιώθηκε η παροιμία «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» που όλοι έχουμε ακούσει.

Πιο αναλυτικά, στη Βόρεια Ελλάδα η μέση τιμή των ημερήσιων μεγίστων θερμοκρασιών κυμάνθηκε 1.6°C κάτω από τη μέση τιμή της περιόδου 2010-2019 (3η χαμηλότερη της δεκαετίας), στη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα καταγράφηκαν αποκλίσεις -1.2°C (3η και 1η αντίστοιχα χαμηλότερη της δεκαετίας), στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο -1.3°C (3η χαμηλότερη της δεκαετίας) και ελαφρώς μικρότερη απόκλιση καταγράφηκε στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με -1°C και -1.1°C (4η και 3η χαμηλότερη της δεκαετίας) αντίστοιχα.

Μάρτιος 2021: Από τους πιο κρύους των τελευταίων ετών

Μάρτιος 2021: Από τους πιο κρύους των τελευταίων ετών

Μάρτιος 2021: Χιόνια στη Μηλιά Μετσόβου

Η πρόγνωση για την Παρασκευή 2 Απριλίου

Βελτιωμένος καιρός. Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Μπόρες κατά τόπους τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά. Δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους κυρίως σε ορεινά τμήματα και ενδεχομένως πρόσκαιρα στη Θράκη.

Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 20 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 21, στη Θεσσαλία από 1 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα βορειότερα πελάγη νότιοι με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Δείτε Live εικόνα από το Windy.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments