Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Άμεση προτεραιότητα το άνοιγμα των Λυκείων

Ζέττα Μακρή: Άμεση προτεραιότητα το άνοιγμα των Λυκείων
Ζέττα Μακρή: Για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων και το θέμα της αυτοεξέτασης μίλησε η υφυπουργός Παιδείας σε συνέντευξη της.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μίλησε για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων. Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση της κας Κεραμέως για παράταση του σχολικού έτους, η κυρία Μακρή επανέλαβε ότι το σχολικό έτος θα παραταθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ακόμη πρόσθεσε πως έχει προκαλέσει αίσθηση ότι μόλις 30% των εκπαιδευτικών έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν εθελοντικά με τις δόσεις που περισσεύουν από τον προγραμματισμό.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός στην συνέντευξη της στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε πως υπάρχουν οι προθέσεις και οι εισηγήσεις, όμως αυτό που μετρά είναι η απόφαση των ειδικών και «όταν μας δοθεί το “πράσινο φως”, εμείς λαμβάνουμε την τελική απόφαση».

Ζέττα Μακρή: Για το άνοιγμα των σχολείων

«Η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία. Πρώτα θα ανοίξουν τα Λύκεια», τόνισε η κ. Μακρή.

«Είναι ένα σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε παράταση του σχολικού έτους, το έχει πει και η Υπουργός Παιδείας. Εάν παραταθεί, δεν θα είναι για περισσότερο από δύο εβδομάδες, όμως δεν θα μειωθούν οι διακοπές του Πάσχα» ξεκαθάρισε η Ζέττα Μακρή.

Ζέττα Μακρή: Για τα self test και την αυτοεξέταση των παιδιών

Για τα self test είπε ότι «εκτός από την υποχρέωση αυτοεξέτασης των παιδιών, που θα διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες τι και πως θα γίνεται, έχει θεσπιστεί η αυτοεξέταση και για τους καθηγητές και για το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων».

Όπως είπε, τα self test θα είναι ένα από τα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ παράλληλα θα τηρούνται όλα τα μέτρα που ίσχυαν τους τελευταίους μήνες, όπως η χρήση μάσκας και αποστάσεων, οι προαυλισμοί σε διαφορετικές ώρες και χώρους και η χρήση διαφορετικών εισόδων σε όποια σχολεία είναι εφικτό.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, είπε ότι το βράδυ της Πέμπτης λήγει η διορία για δήλωση ενδιαφέροντος, που είχε αρχίσει φτάνοντας σε «ποσοστό 30% και συνεχίζεται με αυξητικό ρυθμό».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments