Πολιτική

Κεραμέως σχολεία: Στόχος το άνοιγμα στις 5 Απριλίου

Κεραμέως σχολεία: Στόχος το άνοιγμα στις 5 Απριλίου
Κεραμέως σχολεία: Σε συνέντευξη της, η υπουργός Παιδείας ανέφερε για την πρόταση του υπουργείου για άνοιγμα των Λυκείων την επόμενη εβδομάδα.

Πολλές φορές η Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στα σχολεία έχει πει πως αναμένει την γνωμοδότηση των ειδικών. Τις προηγούμενες ημέρες, η υπουργός Παιδείας, είχε αναφέρει πως δεν θα γίνουν μαθήματα μέσα στο Πάσχα. Ενώ είχε αναφέρει την ημερομηνία της διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη της στο Mega, η υπουργός ανέφερε ότι «γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουμε στα σχολεία μας. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Είχαμε μια συζήτηση την περασμένη Παρασκευή με την επιτροπή και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για άνοιγμα, σε πρώτη φάση, των γυμνασίων και των λυκείων». Ενώ υποστήριξε ότι  “το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων θα συζητηθεί εκ νέου στην επιτροπή των ειδικών την τρέχουσα εβδομάδα. Ιδανικά από την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. 5 Απριλίου), εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί, θα ανοίξουν κατά προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια”.

Κεραμέως σχολεία: «Κλειδί» τα self tests

Το «κλειδί» για να ανοίξουν τα σχολεία αναμένεται να είναι τα self tests, τα οποία, όπως ήδη ανακοινώθηκε, θα είναι υποχρεωτικά για μια σειρά επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων.

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι το μέτρο θα είναι υποχρεωτικό για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Κάθε μαθητής και εκπαιδευτικός, προσέθεσε, «θα κάνει self test το πρωί της Δευτέρας και αν βγαίνει αρνητικό θα πηγαίνει στο σχολείο κανονικά». Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός θα κάνει στη συνέχεια μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό.

Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι «έτσι θα θωρακίσουμε την εκπαίδευση», προσθέτοντας ότι τα self tests, εν γένει, μαζί με τους εμβολιασμούς, θα είναι τα εισιτήρια για την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων.

Κεραμέως σχολεία: Παράταση του σχολικού έτους

Η κυρία Κεραμέως, σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι το Πασχα δεν θα γίνουν μαθήματα, ευχαριστώντας σε εκείνο το σημείο τόσο τους καθηγητές όσο και τους μαθητές «για τις τεράστιες προσπάθειες που έχουν κάνει».

Σε ό,τι αφορά την παράταση του σχολικού έτους επανέλαβε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει εντός του μηνός Ιουνίου. Το μέτρο αυτό θα αφορά τα δημοτικά, τα γυμνάσια και, ενδεχομένως, και τα λύκεια.

Ενα άλλο μεγάλο ερώτημα αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις, με την υπ. Παιδείας να αναφέρει:

«Αναμένουμε το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε οποιαδήποτε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρειαστεί. Και πέρυσι θυμίζω οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν πιο αργά. Ένα από τα σενάρια είναι να μη γίνουν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις»

Οι Πανελλαδικές, πάντως, όπως είπε θα γίνουν κανονικά, ενώ δεν προβλέπεται περαιτέρω μείωση της ύλης. Να σημειωθεί ότι χθες δημοσιοποιήθηκε εγκύκλιος για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, ενώ εκτός απροόπτου, σήμερα ή αύριο, θα εκδοθεί νέα εγκύκλιος με περισσότερες λεπτομέρειες. Κεραμέως σχολεία

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments