Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: Tι είπε για «τα λάθος μέτρα »

Γκίκας Μαγιορκίνης: Tι είπε για «τα λάθος μέτρα »
Γκίκας Μαγιορκίνης: Στην κριτική της καθηγήτριας επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Αθηνάς Λινού απάντησε το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων.

Τις δηλώσεις της κ. Αθηνάς Λινού ότι η απόφαση για περιορισμό των πολιτών στα σπίτια ήταν λάθος σχολίασε ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης στην χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την αποψινή συνέντευξη τύπου.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Tι απάντησε

Στην κριτική της καθηγήτριας επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Αθηνάς Λινού πως η απόφαση για περιορισμό των πολιτών στα σπίτια τους, στο πλαίσιο του δεύτερου lockdown, ήταν λανθασμένη, καθώς, κατά την ίδια, οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων αντί για μείωση, κλήθηκε να απαντήσει το μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής στο Υπουργείο Υγείας.

«Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει κάποια αντιπαράθεση με την κυρία Λινού. Υπάρχουν βέβαια οι διαφορετικές απόψεις», σημείωσε αρχικά ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας. «Το βασικό στοιχείο, όταν λήφθηκε η απόφαση για το lockdown εκεί γύρω στο Φεβρουάριο, ήταν κατ’ αρχήν, ότι θέλαμε ο κόσμος να μείνει στο σπίτι του, με σκοπό να περνάει το χρόνο του με τις οικογένειές του», εξήγησε.

«Σε αυτή τη φάση τώρα, όπου και κόπωση υπάρχει και ο κόσμος έχει αυξήσει τις συναντήσεις με άλλα νοικοκυριά, εμείς αυτό που θέλουμε να προτείνουμε ως εναλλακτική λύση, είναι να βγει έξω με την οικογένειά του, να περπατήσει στην εξοχή, να περπατήσει σε ανοιχτούς χώρους και να αποφύγει τις συναντήσεις με άλλα νοικοκυριά», πρόσθεσε. «Ο σκοπός δεν είναι, λοιπόν, να πάνε να κάνουν διαδημοτικές μετακινήσεις και να βρεθούν με άλλους από άλλες περιοχές, αλλά να περπατήσουν στην εξοχή, να πάρουν αέρα και αυτό είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να βελτιωθεί και η ψυχική τους υγεία. Αυτή είναι η λογική των διαδημοτικών μετακινήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο και ελπίζουμε και εμείς από την πλευρά μας να αποδώσει καρπούς», κατά τον ίδιο.

Γκίκας Μαγιορκίνης

Τι είχε πει η κ. Λινού

Το πρωί της Παρασκευής, η κ. Λινού είχε επισημάνει (ΑΝΤ1) πως είναι λογικό και αποδεκτό οι πολίτες να μην κατανοούν το πώς πηγαίνουμε σε χαλάρωση του lockdown με περισσότερα κρούσματα και σημείωσε πώς όσοι αποφάσιζαν τα μέτρα είχαν ελλιπή στοιχεία και και δεν είχαν καλή κατανόηση για την προστατευτική δράση της αξιοποίησης του υπαίθριου χώρου.

«Δεν είχε ληφθεί υπόψιν ότι δεν ήμασταν πλέον σε κατάσταση με ελάχιστα κρούσματα και θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους θα μειώναμε την διασπορά. Αυτό δεν ισχύει γιατί είχαμε ήδη ενδο-οικογενεική, ενδο-επαγγελματική και ενδο-κτηριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τα κρούσματα», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα μετακινούνται γιατί όπως είπε θα αφήνουν και κανένα παράθυρο ανοιχτό ενώ υπογράμμισε πώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως μάσκα, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments