Ελλάδα

Κορωνοϊός σχολεία: Πως θα γίνει η επιστροφή

Κορωνοϊός σχολεία: Πως θα γίνει η επιστροφή
Κορωνοϊός σχολεία: Τα self tests, αποτελούν το κλειδί για την εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολείων. Πιθανότερη ημερομηνία η 12η Απριλίου.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να δείχνει τα «δόντια» του στη χώρα, όμως η χώρα κάνει ήδη τα πρώτα βήματα χαλάρωσης. Στόχος μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου και την άρση μέτρων όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις, είναι να ανοίξουν τα σχολεία, για να ξεκινήσουν τα βήματα επιστροφής σε μία πιο φυσιολογική καθημερινότητα.

Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να γίνει στις 12 Απριλίου με τα Λύκεια, να ξεκινούν πρώτα λόγω και των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ με τα έως τώρα δεδομένα επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμα των Γυμνασίων είναι η 19η Απρίλίου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι όποιες αποφάσεις εξαρτώνται από τα κρούσματα κορωνοϊού που θα εντοπιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Σήμερα είχαμε 3.232 νέα. Κορωνοϊός σχολεία

Κορωνοϊός σχολεία: Επιστροφή με self tests

Να σημειωθεί πως αποτελεί προϋπόθεση αποτελεί για τη συμμετοχή σε εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης η υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό για μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. Μέσα στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και άλλες διατάξεις με τις οποίες, αντιμετωπίζονται ανάγκες που έχουν προκύψει εξ αιτίας του κορωνοϊού και άλλων συνθηκών. Στόχος η διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και η επίλυση προβλημάτων.  προβλέπουν νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκαν χθες βράδυ στην Βουλή, ενταγμένες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα στην ΕΡΤ. «Αν υπάρχει θετικό τεστ, θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο» συμπλήρωσε.

Κορωνοϊός σχολεία

«Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης. Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, 7 Απριλίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων ως το τέλος της εβδομάδας τα φαρμακεία της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου, 16 ως 18 ετών και τους εκπαιδευτικούς», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κορωνοϊός σχολεία: Όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη της στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι τα self test θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική κοινότητα και τις οικογένειες των μαθητών, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει γίνει η παραλαβή ενός σημαντικού αριθμού τεστ και συνεχίζεται η προμήθειά τους από τα φαρμακεία, από την οποία θα κριθεί και το άνοιγμα των σχολείων.

«Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουμε με τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τα Λύκεια. Έχει γίνει μια συζήτηση να έχουν πάρει τα φαρμακεία τα self test και θα θέλαμε την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 12 του μήνα, να ανοίξουν τα λύκεια», ανέφερε χαρακτηριστική η υπουργός. Παράλληλα, έχει ήδη ανακοινωθεί η παράταση του σχολικού έτους έως το τέλος Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments