Ελλάδα

Βάρκιζα: Διοργάνωσαν πάρτυ παρά το lockdown

Βάρκιζα: Διοργάνωσαν πάρτυ παρά το lockdown
Βάρκιζα: Το πάρτι διοργανώθηκε μέσω των social media, παρά το lockdown.

Μπορεί τα κρούσματα καθημερινά να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, όπως και οι διασωληνωμένοι, ωστόσο φαίνεται πως το τρίτο κύμα της πανδημίας δεν αποτελεί εμπόδιο για τους συνωστισμούς και τη διοργάνωση πάρτυ. Ο λόγος γίνεται για ένα ξέφρενο πάρτι δεκάδων νεαρών, το οποίο έγινε χθες το βράδυ σε βίλα στην Παλαιά Φώκαια λίγο έξω από τη Βάρκιζα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο χώρος βρισκόταν μακριά από πυκνοκατοικημένη περιοχή που θα μπορούσε η φασαρία και ο συνωστισμός να φέρει καταγγελίες γειτόνων. Το πάρτι φέρεται να αριθμούσε τουλάχιστον 50 άτομα.

Στα πλάνα που αναδεικνύει ο τηλεοπτικός σταθμός φαίνονται νεαροί να κουβαλούν ηχεία και να στήνουν τις κονσόλες, προκειμένου να στήσουν κορωνοπάρτι, που είχε οργανωθεί μέσω social media. Λίγη ώρα αργότερα κατέφθασαν οι καλεσμένοι και υπό τους ήχους της μουσικής περισσότεροι από 50 νεαροί χορεύουν μη τηρώντας στοιχειώδεις αποστάσεις.

Θεσσαλονίκη: Το πάρτυ στο ΑΠΘ προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο διοργανώθηκε υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, όπου υπολογίζεται ότι παρευρέθηκαν περισσότερα από χίλια άτομα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται το φαινόμενο του συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να κινούνται από δήμο σε δήμο, όμως το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια. Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν οι διοργανωτές του πάρτι, ενώ το αδίκημα που ερευνάται εάν στοιχειοθετείται είναι αυτό της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Στο πάρτι συμμετείχαν περισσότερα από χίλια άτομα, όπου οι παρευρισκόμενοι ενώθηκαν σε διάφορες μεγάλες παρέες, διασκεδάζοντας με μουσική και αλκοόλ. Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων δεν φορούσε μάσκα, ενώ το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Χημείου είχαν συγκεντρωθεί νεαρές και νεαροί για να παρακολουθήσουν τις δράσεις επανοικειοποίησης του ΑΠΘ που διοργάνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κατάληψης Πρυτανείας.

Την ίδια στιγμή η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική στο σημείο. Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν λάβει εντολή να μην διέρχονται μπροστά από την πλατεία Χημείου, προκειμένου να αποφευχθεί επεισόδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments