Ελλάδα

Φουρθιώτης: Η μήνυση της ΕΣΗΕΑ

Φουρθιώτης: Η μήνυση της ΕΣΗΕΑ
Φουρθιώτης: Η ΕΣΗΕΑ καταθέτει μήνυση εναντίον του τηλεπαρουσιαστή, ενώ θα καταγγείλει στο Πειθαρχικό τη Νανά Παλαιτσάκη.

Οι εξελίξεις είναι συνεχείς στην πολύκροτη υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, καθώς νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον του γνωστού τηλεπαρουσιαστή. Πλέον, ο παρουσιαστής έχει να αντιμετωπίσει και την ΕΣΗΕΑ, η οποία θα καταβάλει μήνυση για το θέμα της πλαστής ταυτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταθέτει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Μένιου Φουρθιώτη για το θέμα της πλαστής ταυτότητας με την οποία έπαιρνε διαπιστεύσεις στα υπουργεία. Επίσης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα θα καταγγείλει στο Πειθαρχικό τη Νανά Παλαιτσάκη για όσα αναφέρει στην επιστολή της για τις σχέσεις των «Αποκαλυπτικών» με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το κύμα διαμαρτυρίας από δημοσιογράφους, αλλά και απλούς πολίτες, που κατέκλυσε την διοίκηση της ένωσης συντακτών, επί της ουσίας τούς ανάγκασε στη λήψη αποφάσεων, που για πολλούς έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και μέρες.

Η κυβέρνηση στέλνει τον Φουρθιώτη στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει άμεσα στο εισαγγελέα και θα ζητήσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Θα ζητηθεί να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της δυσώδους, όπως φαίνεται, δραστηριότητας που είχε o Μένιος Φουρθιώτης.

Ηδη, λένε οι ίδιες πληροφορίες, έχει παρέμβει οικονομικός εισαγγελέας ο οποίος διερευνά όλες τις οικονομικές πτυχές και ό,τι έχει να κάνει με δουλειές του μάνατζερ και τηλεπαρουσιαστή. «Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη», λένε κυβερνητικές πηγές που πλέον δηλώνουν αποφασισμένες να κυνηγήσουν τον κ. Φουρθιώτη για μια σειρά από υποθέσεις, παλαιές και νέες. Όπως για παράδειγμα την υπόθεση του προγράμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και τον τρόπο που προσπάθησε ο τηλεπαρουσιαστής και μάνατζερ να πάρει λεφτά.

Ο Βρούτσης καταγγέλλει «τσαμπουκάδες» στο υπουργείο από τον Μ. Φουρθιώτη

Ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης είχε μιλήσει σχετικά με ένα περιστατικό, στο οποίο ο παρουσιαστής, χωρίς να τον κατονομάζει ο κ. Βρούτσης, είχε εισβάλει στο υπουργείο με μπράβους και απειλούσε το προσωπικό για ώρες.

«Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή», είπε πρόσφατα ο κ. Βρούτσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Φουρθιώτης καταγγέλλεται ότι προσπάθησε να στήσει κομπίνα και να πάρει λεφτά από το εν λόγω πρόγραμμα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ.

«Έπρεπε να αντιδράσω και αντέδρασα. Άλλαξα τον νόµο κι έτσι µε το άρθρο 85 του νόµου 4764/2020 έβαλα πλαφόν 6.500 ευρώ κι έτσι κανείς ωφελούµενος του προγράµµατος δεν µπορεί να λάβει παραπάνω χρήµατα. Είπα στη Βουλή ότι αυτό το κάνω γιατί διαπίστωσα καταχρηστικές συµπεριφορές. Κανείς δεν ασχολήθηκε µαζί µου τότε» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments