Ελλάδα

Δολοφονία Ρέντη: Συνελήφθη ο 40χρονος ύποπτος

Δολοφονία Ρέντη: Συνελήφθη ο 40χρονος ύποπτος
Δολοφονία Ρέντη: Συνελήφθη πριν από λίγο από την ΕΛΑΣ ο 40χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία των δύο αστυνομικών στο Ρέντη το 2011.

Πριν από λίγο, η ΕΛΑΣ προχώρησε στην σύλληψη 40χρονου για την δολοφονία δύο αστυνομικών στο Ρέντη το 2011. Το αιματηρό επεισόδιο είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη εκείνη την εποχή. Ωστόσο την Τετάρτη (07/04), ένα αιματηρό συμβάν συγκλόνισε την Κυπαρισσία, όταν 72χρονος πυροβόλησε τον 39χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος ειδών κινητής τηλεφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη. Δολοφονία Ρέντη

Η εμπλοκή του 40χρονου υπόπτου

Σύμφωνα με το MEGA, το όνομα του συληφθέντα ήταν στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις δολοφονίες, που έγιναν μετά από καταδίωξη κακοποιών που είχαν διαπράξει ληστεία.

Το συγκεκριμένο άτομο συμμετείχε και σε κύκλωμα κοκαΐνης, και πιθανότατα είναι αυτός που είχε δώσει τότε στους δράστες αυτοκίνητο διαφυγής.

Από τις έρευνες της ασφάλειας Δυτικής Αττικής έχουν εντοπιστεί ποσότητες ναρκωτικών και πολλά λεφτά σε τέσσερις επιχειρήσεις σε σπίτια της περιοχής.

Η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ένας εκ των κατηγορουμένων

Δεκτή εν μέρει να γίνει η αίτηση αναίρεσης του Ιωάννη Σαββίδη ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως η δικογραφία ως προς το σκέλος του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια και 66 έτη, θα πρέπει να επιστρέψει στο Εφετείο καθώς με το νέο Ποινικό Κώδικα έχει τροποποιηθεί το πλαίσιο ποινής ως προς το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Γι’ αυτό σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό θα πρέπει εκ νέου το Εφετείο να αποφανθεί επί της επιμέτρησης ποινής. Κατά τη συνεδρίαση, ο συνήγορος Μαν. Παπαδάκης ανέπτυξε τους λόγους της αίτησης αναίρεσης, υποστηρίζοντας πως το σκεπτικό της πολυσέλιδης απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είναι ελλιπής ως προς τον εντολέα του.

Στην αίτησή του, ο κατηγορούμενος που έχει καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία των δύο αστυνομικών, υποστηρίζει πως δεν ήταν στο σημείο του εγκλήματος κατά τον χρόνο των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία του περιπτέρου που είχε προηγηθεί.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments