Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για self test: «Σημαντικό αλλά όχι απόλυτο όπλο»

Εξαδάκτυλος για self test: «Σημαντικό αλλά όχι απόλυτο όπλο»
Εξαδάκτυλος για self test: Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για τα προσωπικά τεστ και πώς μπορούν να βοηθήσουν στην ιχνηλάτηση.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε για τα self test, αναφερόμενος στο πώς μπορούν να βοηθήσουν με την ιχνηλάτηση. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση στηρίζει στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος το άνοιγμα των Λυκείων, με τη Νίκη Κεραμέως να αναφέρεται σήμερα και στο άνοιγμα των άλλων βαθμίδων, ενώ έτσι ίσως δοθεί και η δυνατότητα να κάνουμε Πάσχα στο χωριό.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση στη διάθεση των self test από την πλευρά των μαθητών Λυκείου, αλλά και των εκπαιδευτικών εν όψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν διατεθεί πάνω από 315.000 self test από 10.055 φαρμακεία σε μαθητές και καθηγητές, ποσοστό που υπερέβη ήδη από χθες το 70% των δικαιούχων αυτής της φάσης. «Τα self test θα μας βοηθήσουν ως εργαλείο αλλά δεν είναι το απόλυτο όπλο στη μάχη της πανδημίας και να μην φανταζόμαστε ότι λύσαμε το πρόβλημα», επεσήμανε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε, έχουμε παραδείγματα χωρών που υπέβαλαν σε κανονικά rapid test και pcr test, το σύνολο του πληθυσμού τους πολλές φορές και έχουν την πανδημία να μαίνεται, ενώ βρίσκονται σε lockdown.

Εξαδάκτυλος για self test: «Σημαντικό αλλά όχι απόλυτο όπλο»

Εξαδάκτυλος για self test: «Σημαντικό αλλά όχι απόλυτο όπλο»

Από Δευτέρα, όπως είπε, μπαίνουμε σε μια πολύπλοκη πραγματικότητα, όπου όλοι θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Ανήσυχος για όλα» δήλωσε, μεταξύ αυτών και για το άνοιγμα των Λυκείων και εξέφρασε τον φόβο η χώρα να ακολουθήσει το δρόμο της Χιλής, όπου ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι ιδιαίτερα υψηλός αλλά η πανδημία κάνει θραύση, επειδή εγκαταλείφθηκαν, όπως είπε, γρήγορα τα προστατευτικά μέτρα. «Αυτό εδώ δεν πρέπει να το κάνουμε σε καμία περίπτωση», τόνισε «γιατί θα υπονομεύσει τον τουρισμό μας».

“«ια να φτάσουμε επιτυχώς στο Μάιο και την υποδοχή τουριστών, θα πρέπει κάθε βήμα που κάνει ο καθένας να το μετράμε δύο και τρεις φορές. Περισσότερο από ότι κάναμε χθες ή προχθές τόνισε. Δεν είναι το πρόβλημα πίσω μας. Για να φτάσουμε στην κανονικότητα πρέπει να είμαστε όλοι απολύτως συνεπείς», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments