Πολιτική

Αλτούν για Ελλάδα: «Είναι καταφύγιο τρομοκρατών»

Αλτούν για Ελλάδα: «Είναι καταφύγιο τρομοκρατών»
Αλτούν για Ελλάδα: Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας ανέφερε ότι η χώρα αποτελεί καταφύγιο για τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Φαχρετίν Αλτούν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας πυροδότησε νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Τουρκία. Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί σε Κωνσνταντινούπολη και Άγκυρα την ερχόμενη Τετάρτη. Ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί τη γειτονική χώρα αφού η «γραμμή» του υπουργείου Εξωτερικών είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί μια σταθεροποιητική δύναμη στη Μεσόγειο.

Όμως, ο Φαχρετίν Αλτούν δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την παρουσία του Νίκου Δένδια στην Τουρκία μετά την εμπρηστική ανάρτηση που έκανε.

Με βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter παρουσιάζει την Ελλάδα ως καταφύγιο τρομοκρατικών οργανώσεων. Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο φέρει την υπογραφή της διεύθυνσης Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα εμφανίζεται ως ηγέτιδα δύναμη στην προσπάθεια καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως «ο γείτονας και σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος αποτελεί καταφύγιο των τρομοκρατών».

«H Ελλάδα εξόπλιζε τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ ενώ τους παρείχε εκπαίδευση σε στρατόπεδο στο Λαύριο», αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στο βίντεο.

Το βίντεο παρουσιάζει το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Λαύριο ως ορμητήριο Κούρδων και μέρος συγκέντρωσης υποστηρικτών των Κούρδων ανταρτών. Στη συνέχεια η Αθήνα κατηγορείται ευθέως πως υποστήριξε το Feto του Αμπντουλάχ Γκιουλέν, το οποίο αναφέρεται ως υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016.

«Πολλά μέλη του Feto εγκατέλειψαν την Τουρκία και διέφυγαν στην Ελλάδα και ανάμεσά τους βρίσκονταν και 8 αξιωματικοί που συμμετείχαν», αναφέρει το βίντεο.

Αλτούν για Ελλάδα: «Είναι καταφύγιο τρομοκρατών»

Αλτούν για Ελλάδα: «Είναι καταφύγιο τρομοκρατών»

Η Τουρκία καλεί την γείτονά της να λάβει μέτρα εναντίων των τρομοκρατών του Feto και του ΡΚΚ «και να στηρίξει την Τουρκία στην μάχη της ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας», αναφέρει παρουσιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αλτούν για Ελλάδα: Η απάντηση της Αθήνας στο βίντεο

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κάνει λόγο για «απαράδεκτα μυθεύματα» και προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απράδεκτων μυθευμάτων. Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments